Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Career 8 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Opvallen op LinkedIn? Zo creëer jij een sterk profiel

Ben jij op zoek naar een baan of wil je juist netwerken? Dan is LinkedIn waarschijnlijk een essentieel platform voor jou. Een sterk LinkedIn-profiel opbouwen in niet altijd zo eenvoudig, er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten om jezelf op een professionele manier te presenteren.

Vergroot je carrièrekansen met behulp van deze tips.

LinkedIn gebruiken als een pro

LinkedIn is ‘s werelds grootste netwerkplatform, bedoelt om professionals te verbinden, carrièrekansen te ontdekken en zakelijke relaties op te bouwen. Met meer dan 740 miljoen gebruikers wereldwijd biedt LinkedIn veel functies, zoals het verbeteren van je profiel, netwerkmogelijkheden, vacaturezoekfuncties en informatieve content.

Het platform is een onmisbaar hulpmiddel voor zowel ervaren professionals als nieuwkomers op de arbeidsmarkt, die streven naar professionele groei, ontwikkeling en succes. Met deze tips bouw jij een sterk profiel op dit platform.

Professionele profielfoto

De eerste indruk is altijd belangrijk – en die vaak maak je die met je profielfoto. Zorg dus dat je profielfoto er professioneel uitziet, hierdoor laat je zien dat je je LinkedIn profiel serieus neemt en val je meer op. Laat bijvoorbeeld een foto maken bij een fotostudio of zorg dat de foto gemaakt is door een goede camera.

Houd je profiel up-to-date

Als jij een profiel hebt opgebouwd op LinkedIn is het natuurlijk belangrijk om dit profiel goed up-to-date te houden, op deze manier weten mensen dat jij nog steeds actief bent en kunnen ze uiteraard zien waar jij je momenteel mee bezighoudt.

URL

Zorg dat je de URL van je LinkedIn-profiel aanpast. LinkedIn geeft je namelijk een automatische URL, maar deze is erg lang en bevat veel codes. Het komt mooier en professioneler over als je deze URL aanpast naar alleen je naam, dus linkedin.com/naam.

Uitgelicht

LinkedIn biedt sinds kort de sectie “uitgelicht” aan. In deze sectie kun je verschillende dingen plaatsen die jou onderscheidt van andere profielen. Bijvoorbeeld media, links of artikelen. Maak hier gebruik van!

Wees actief

Laat zien dat je actief bent op LinkedIn door te reageren op geplaatste artikelen of deel content. Houd er wel rekening mee dat het relevant moet blijven en moet passen bij wie jij bent en wat je doet.

Interesses

Op je profiel is onderaan te zien wat jouw interesses zijn. Hier kunnen bedrijven zien wie jij volgt, denk aan instellingen, groepen, bedrijven en noem maar op. Wie jij volgt laat dus zien waar je interesses liggen, zorg dus dat je weet wie je volgt en dat dit relevant is voor je profiel.

Aanbevelingen

Zorg dat je aanbevelingen toevoegt aan je profiel. Dit kan bedrijven aantrekken wanneer je op zoek bent naar een baan. Vraag bijvoorbeeld je oude baas of oud-collega’s. Dit kan gewoon een klein stukje tekst zijn waarin ze vertellen over jouw werkwijze.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.