Tessa Ham
Tessa Ham Career 2 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Waarom je jouw LinkedIn-profiel vandaag nog moet afstoffen

Zeg eens eerlijk: hoe lang geleden is het dat jij je LinkedIn-profiel eens onder handen hebt genomen? Is het stiekem te lang geleden? Dan is het tijd om je profiel eens af te stoffen. Vandaag nog. Het zou namelijk zonde zijn als je kansen misloopt omdat jij je profiel niet up to date houdt.

Dit is waarom het onderhouden van LinkedIn zo belangrijk is. En nee, niet alleen als je momenteel werk zoekt.

Waarom LinkedIn belangrijk is

Dit zijn vier redenen waarom het zo belangrijk is om up to date te blijven op LinkedIn.

Je LinkedIn is één van de eerste Google resultaten

Google is fan van LinkedIn, dus je profiel is waarschijnlijk het eerste zoekresultaat als je jouw naam opzoekt. Daarom kun je jouw LinkedIn eigenlijk een beetje vergelijken met de eerste indruk die je op mensen hebt. Of je nou actief op zoek bent naar een nieuwe baan of niet – je kunt er maar beter voor zorgen dat die eerste indruk goed is.

Laat kansen naar jou toekomen

Wanneer je aan de slag gaat met je profiel, is dat ook de uitgelezen kans om ‘m te optimaliseren. Neem even de tijd om een sterke en interessante headline te verzinnen en een samenvatting die mensen verder laat lezen. En wist je dat je tot 50 skills aan je profiel kunt toevoegen?

Hoe meer vaardigheden je op je profiel hebt staan, en hoe meer jouw profiel is ingevuld, hoe groter de kans is dat mensen jou vinden. Zelfs als je geen baan zoekt op het moment, is het natuurlijk fijn als de kansen op jouw pad komen, in plaats van dat je zelf op zoek moet.

LinkedIn is perfect om te netwerken

De grootste fout die mensen maken op het gebied van netwerken is dat ze pas hiermee aan de slag gaan als ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. Maar een netwerk opbouwen en onderhouden kost tijd en moeite, waardoor je er altijd mee bezig zou moeten zijn.

Er is geen makkelijkere manier om te netwerken dan op LinkedIn. Het is gratis, kost minder tijd dan netwerkborrels aflopen waar je misschien twee contacten aan overhoudt, en bovendien is het de droom van iedere introvert. Je kunt in een veilige omgeving je netwerk uitbreiden door mensen een bericht te sturen en te reageren op de posts van anderen.

Het is ideaal om je personal brand neer te zetten

Hoe wil je dat de professionele wereld jou ziet? Of je het nou wil of niet, je hebt een personal brand. En dankzij LinkedIn heb je hier een enorme invloed op. Dankzij het platform kan je jezelf neerzetten als expert of specialist in jouw vakgebied en kun je jouw zichtbaarheid verhogen.

Denk daarom goed na over wat je wil uitstralen. Wil je de wereld laten zien dat je creatief bent? Dat je innovatieve oplossingen kunt bedenken? Of wil je graag een goedbetaalde baan? Zorg dat je met jouw profiel de juiste mensen – en daarmee kansen – aantrekt.

Zoals je ziet zijn er een hoop redenen waarom je LinkedIn actief zou moeten gebruiken en waarom het – ja, vandaag nog – tijd is om je profiel eens af te stoffen.

Grow your network – Zo gebruik je LinkedIn om je netwerk uit te breiden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.