Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe Olympische sporten kun je deze zomer uitproberen met je OneFit-abonnement

Hoewel het altijd fijn is om bepaalde sportroutines in je leven te hebben, heeft het ook absoluut zijn voordelen om nieuwe sporten uit te proberen. Terwijl de Olympische Zomerspelen in volle gang zijn, is het een goed moment om te kijken welke sporten je altijd al een keer hebt willen proberen. Met een OneFit-abonnement kun je bijvoorbeeld verschillende sporten uitproberen.

De nieuwe Olympische sporten van Tokio zitten er zelfs tussen.

Nieuwe sporten in Tokio

Naast de bekende Olympische sporten als zwemmen en atletiek, zijn er ook nieuwe sporten die dit jaar naar Tokio zijn afgereisd. Zo zien we karate, wedstrijdklimmen, skateboarden en surfen. En hoewel het natuurlijk leuk is om de spanning thuis vanaf de bank te volgen, is het ook tijd om eens nieuwe sporten uit te proberen. Met OneFit kun je de verschillende nieuwe sporten op verschillende locaties in Nederland uitvoeren.

1. Karate

Een eeuwenoude sport die je vast al kent: Karate-Do is er dit jaar pas voor het eerst bij tijdens de Olympische Spelen. De vechtsport is ontstaan op de Riukiu-eilanden, waaronder het eiland Okinawa – Japan. Het is dus helemaal gepast dat Karate dit jaar in Tokio wordt geïntroduceerd. Met OneFit ontdek je Martial Arts heel makkelijk: zoek een workout in de app en beginnen maar.

2. Klimmen

Een sport die populair is bij velen: klimmen en boulderen. Klimworkouts worden steeds populairder en dat is niet voor niks: de uitdaging voor je lichaam én brein is de perfecte combinatie voor een goede workout. Je kunt het nu eenvoudig proberen: ga in Den Haag bijvoorbeeld naar Boulderhal Walhalla en waan je in een waar, ja echt, klimwalhalla.

Deze sport past het beste bij je volgens je sterrenbeeld

3. Skateboarden

Skateboarden is populair onder jong en oud en een echte urban sport. Skatebanen worden steeds meer gebruikt en de sport is weer helemaal upcoming. Skateboarden is dit jaar voor het eerst een officiële sport in Japan. Met OneFit leer je skateboarden bijvoorbeeld bij Pier 15 Skatepark in Breda.

4. Surfen

Óók een nieuweling in Tokyo dit jaar, maar zeker geen onbekende sport: surfen. De sport is inmiddels al niet meer weg te denken uit Nederland, maar veel mensen hebben het nog nooit geprobeerd. Met OneFit heb je nu de kans om zelf eens op een plank te gaan staan. Je kunt terecht aan het strand in Scheveningen, Rotterdam en Haarlem.

Dit zijn de voordelen van ’s middags sporten (in plaats van ’s avonds laat)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.