Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Lip wings: zó overlijn jij jouw lippen volgens de laatste trend

Of je er nu weg van bent of er een hekel aan hebt, het valt niet te ontkennen dat te omlijnde lippen een van de grootste schoonheidstrends van het afgelopen decennium zijn geweest. Nu zijn er op TikTok overal de lip wings te zien. Door de buitenste hoeken van je lippen te omlijnen, ontstaat er een opwaartse beweging.

Veel mensen zeggen dat het lijkt op de glimlach van een pop. Je kunt het vergelijken met een winged eyeliner.

Op TikTok komen wel vaker bizarre en nieuwe schoonheidstrends voorbij. Maar het omlijnen van lippen is natuurlijk niet iets nieuws, alleen de manier waarop deze keer wel. De vorm of grootte van lippen kunnen op meerdere manieren worden beïnvloed. Dit hoeft echt lang niet altijd met fillers maar dit kan ook door flink te overdrijven met lipliner. Overlining wordt al tientallen jaren door make-up artiesten gebruikt om de illusie van vollere lippen te creëren. Alleen deze nieuwe lip wings trend ziet er lang niet zo natuurlijk uit als wat zij maken.

Lip wings trend

Bij deze trend gaat het niet om het veranderen van de vorm van de lippen. De nadruk ligt hem op het overdrijven van de cupidoboog. De buitenste hoeken van de lippen worden in een opwaartse beweging naar de mondrand doorgetrokken. Op deze manier kun je als het ware een permanente glimlach creëren.

In onderstaande tutorial van Hayley Bui  kun je erg goed zien hoe zij dit precies doet. Als je hier nog meer video’s van wil bekijken is Wah Meko ook een leuke make-up influencer om te volgen. Zij heeft de trend ook uitgeprobeerd. Alleen bij haar pakte het ietwat minder gothic uit.

De meningen zijn verdeeld onder de volgers. Sommige zien het als kunst, terwijl anderen het vergelijken met enge fictieve personages. Wij vinden het net als Hayley Bui ook wel iets weghebben van Bratz Dolls, maar begrijpen de gegeven naam lip wings.

Deze virale TikTok-hack laat zien hoe je de perfecte lippenstiftkleur creëert

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.