Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Louis Vuitton brengt met SS22-show in Miami een bijzonder eerbetoon aan Virgil Abloh

Na het overlijden van Virgil Abloh, werd de eerder geplande SS22-show afgelopen dinsdag door Louis Vuitton gepresenteerd in Miami. De eerste modeshow van het modehuis in de Verenigde Staten werd een eerbetoon aan de Amerikaanse ontwerper, die op 28 november overleed aan de gevolgen van een zeldzame vorm van kanker.

De beelden van de show zijn adembenemend.

Louis Vuitton presenteert SS22-show in Miami

Voor de grote modeshow, waarbij de laatste collectie van Virgil Abloh werd gepresenteerd, werd door Louis Vuitton alles uit de kast getrokken. Zo zagen we een tapijt met het monogram van Louis Vuitton en werden gasten met een jacht naar de locatie gebracht. Vervolgens opende CEO Michael Burke de show door het ophalen van herinneringen aan zijn ontmoeting met Virgil Abloh in Tokio, vijftien jaar geleden.

Niet alleen mensen uit de modewereld waren aanwezig, de gastenlijst stond vol bekende namen waaronder Kim Kardashian, Kanye West, Silvia Venturini Fendi, Kerby Jean-Raymond, LVMH-voorzitter Bernard Arnault en zijn familie en Edward Enninful, hoofdredacteur van de British Vogue. Tijdens de show werden niet alleen de ontwerpen van Virgil Abloh gevierd, maar werden ook zijn buitengewone prestaties en zijn gevoel voor creativiteit gevierd. Hij was de eerste Afro-Amerikaanse ontwerper aan het roer van een Frans modehuis en schopte het van student Civiele Techniek naar de Creative Director van eigen merk Off-White en natuurlijk het prestigieuze Louis Vuitton.

“Virgil Was Here”

De show kreeg de naam “Virgil Was Here” en werd een eerbetoon aan het creatieve brein van Virgil Abloh, die wegen voor jonge, creatieve geesten opende. Op het terrein waar de catwalkshow plaatsvond, stond een enorm groot beeld van Virgil Abloh en een luchtballon met het logo van Louis Vuitton. In de show werden 82 looks van de hand van Abloh getoond, die zowel de collectie van afgelopen juni bevatten als nieuwe stukken. Vervolgens verzorgde Louis Vuitton met behulp van drones een prachtig eerbetoon in de lucht met de tekst “Virgil Was Here” en zijn initialen “VA”.

Louis Vuitton
Louis Vuitton
Louis Vuitton
Louis Vuitton

“Het is met veel verdriet dat ik hoorde van het overlijden van Virgil Abloh. Virgil was niet alleen een vriend, een geweldige medewerker, een creatief genie, een visionair en een iemand die verandering teweeg bracht, maar ook een van de beste culturele communicatoren van onze tijd. Hij heeft de weg vrijgemaakt voor toekomstige generaties. Als een toegewijde supporter van zijn gemeenschap via zijn liefdadigheidsinstellingen en passies, was hij een eeuwige optimist die geloofde dat alles mogelijk was. In dezelfde geest zullen wij bij Louis Vuitton trots zijn nalatenschap blijven vieren met een laatste show in Miami, volgens zijn wensen. Ik ben vereerd dat ik hem mijn vriend heb mogen noemen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, ouders, familie en de hele gemeenschap die door zijn grootsheid werd geraakt,” verklaarde Michael Burke, voorzitter en CEO van Louis Vuitton eerder.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.