Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit worden de grootste haartrends voor de winter volgens een top hairstylist

Met de donkere dagen in het verschiet is het natuurlijk belangrijk om er goed uit te zien. Een frisse coupe kan ervoor zorgen dat we ons al snel als nieuw voelen en alles aankunnen. Het is niet voor niks dat new hair, new me een veelgehoorde uitspraak is. Toch is het belangrijk om dan wél op de hoogte te zijn van de grootste haartrends voor komend najaar. Daarom vroegen wij top hairstylist Rick van het Meer over verzorging en haartrends.

Haartrends voor najaar 2021

Dit jaar keken we voor zowel modetrends als beautytrends wederom naar het verleden. De verschillende lockdowns maakten ons nostalgisch en deden ons verlangen naar betere tijden. Geen verrassing dat dan ook haartrends uit het verleden weer om de hoek komen kijken. Zo vertelt Rick van het Meer dat de zachte pony, oftewel curtain bangs weer een intrede maakt. “Dit is een kapsel dat bijna iedereen kan hebben,” vertelt Rick.

Ook kortere kapsels werden dit jaar weer groot, zo zagen we al meerdere keren de shag cut voorbijkomen en is ook de pixie cut uit de 70’s een geliefd kapsel. “Een boyish variant als de pixie cut is een van de grotere haartrends voor dit najaar,” vertelt Rick. Langere plukken aan de voorkant zorgen voor een speelse uitstraling die tegelijkertijd ook krachtig is.

Steve Granitz/WireImage

Dan over de kleur, Rick vertelt dat het vooral natuurlijke kleuren zijn die dit jaar een intrede doen. “De koudere, assige kleuren zijn verleden tijd en warmere kleuren keren terug.” Denk aan bruine en blonde kleuren met een natuurlijke tint, maar ook warme kleuren als goud, beige en caramel. Dan is glans een belangrijke toevoeging aan een mooie coupe, die wordt bereikt door een toner te gebruiken.

Met de koude maanden in het vooruitzicht is er ook extra verzorging nodig voor het haar. Naast je huid heeft je haar daarom ook extra hydraterende verzorging. Dan word je haar minder snel pluizig en statisch. Volgens Rick is het raadzaam om een haarmasker te gebruiken die je op droog haar aanbrengt en vooral in de punten doet. Was daarna pas je haar voor een gehydrateerd effect.

Wil je meer advies over haartrends of een knipbeurt van Rick en zijn team? Maak dan een afspraak bij Salon Rick van het Meer aan de Spuistraat 231 in Amsterdam. Een afspraak maken kan via de website.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.