Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Louis Vuitton lanceert unieke capsulecollectie met kunstenaar Urs Fischer

Modehuis Louis Vuitton werkt voor een nieuwe capsulecollectie samen met kunstenaar Urs Fischer. In de collectie in samenwerking met de befaamde kunstenaar komt zijn speelse, gedurfde en creatieve visie terug. Louis Vuitton x Urs Fischer is een veelzijdige collectie en bestaat uit handtassen, ready-to-wear, schoenen en accessoires.

De kunstenaar brengt met de collectie een herinterpretatie van het iconisch Louis Vuitton Monogram.

Louis Vuitton x Urs Fischer

Voor de samenwerking gaf kunstenaar Urs Fischer zijn eigen draai aan het Louis Vuitton Monogram. De herinterpretatie van het iconisch Monogram is een eer die maar enkelen hem voorgingen. In het nieuwe Monogram krijgen de Monogrambloem en LV-initialen vorm in handgetekende details die doen denken aan schetsen. Daarmee wordt het Monogram speelser en dromerig.

Elk stuk uit de unieke collectie, van ready-to-wear tot schoenen en accessoires, bevat het Urs Fisher Monogram. Het unieke Monogram komt in twee kleurvariaties: rood en zwart. Ook bevat de capsulecollectie limited editions van zeven iconische handtassen waaronder de Keepall, Onthego, Neverfull en Speedy. Door het fluweelzachte oppervlak van dit exclusieve Monogram zijn de tassen extra knuffelbaar.

Louis Vuitton x Urs Fischer

Tweede samenwerking

Het is de tweede keer dat kunstenaar Urs Fischer samenwerkt met Louis Vuitton. In 2019 ontstond er al een samenwerking voor de Artycapucine handtas met het modehuis. De kunstenaar introduceert dit keer een geheel visueel universum: het Urs Fischer Monogram en geanimeerde, fictieve personages komen tot leven op de collectie en in de Louis Vuitton-winkels. De collectie is vanaf januari 2021 wereldwijd verkrijgbaar.

Het modehuis staat bekend om haar unieke samenwerkingen. Zo werkten ze eerder samen met actrice Laura Harrier voor de campagne van de nieuwe lancering van de iconische Twist Bag. De Twist Bag werd geboren op de catwalk van de Cruise Show in 2015 en werd opnieuw uitgevonden door het merk. Wij weten alvast wat we dit jaar op ons verlanglijstje zetten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.