Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 11 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Lowlands 2023: deze artiesten, stages en pop-ups wil je bezoeken

Over een week is het zover: dan is Lowlands 2023 van start gegaan. Heb jij jouw eigen time-table nog niet rond? Dan hier wat tips van ons.

Hoewel er ook wat kritiek rondgonst over de line-up, staan er ook genoeg parels op het podium die van het Lowlands weekend één groot feest maken.

Acts: van Billie Eilish tot Job Jobse

Dat het programma van Lowlands heel divers is, is niets nieuws. Van bands tot techno-acts: allerlei soorten artiesten betreden volgend weekend de bühne.

Onze favoriete artiesten

Wij zijn ons mentaal al aan het voorbereiden om een klein traantje weg te pinken bij de optredens van Billie Eilish en Florence + The Machine, die beide een headliner van het festival zijn.

Ook verheugen we ons op RAYE, die dit jaar TikTok-hits scoorde met ‘Escapism’ en de ‘Prada’ remix. Nog eentje om keihard bij mee te zingen: MEROL.

Je leest het al, vooral vrouwen zijn favoriet bij ons. Toch zijn er ook twee mannelijke acts waar wij vooraan staan. Namelijk De Jeugd van Tegenwoordig (duh) en Rema (ja, die van ‘Calm Down’).

Onze favoriete dj’s

Het wordt een heleboel meezingen overdag, maar ‘s avonds gaat bij veel stages de beuk erin. Ook wat elektronische muziek betreft, heeft Lowlands flinke namen uitgenodigd. Zo staat het legendarische Underworld op vrijdagavond in de Alpha en Charlotte de Witte op zaterdagavond.

Als je zin hebt om er wilde en meeslepende nachten van te maken, dan raden wij je aan om ook even bij de sets van STRANGER en Job Jobse te gaan kijken – die draaien allebei wat later in de nacht. Maar geloof ons: ze zijn het opblijven waard.

Fafi Abdel Nour was afgelopen weekend legendarisch op Dekmantel. En nou wil het toeval dat hij zaterdagnacht in de Bravo draait. Ook een dikke tip, dus.

En vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de comedystage, daar staan onder andere Arjen Lubach en Pepijn Schoneveld op het podium volgend weekend.

Pop-ups: van Lush tot bioscoop

Er is volgend weekend ook weer genoeg te eten en te shoppen. Lush’ bruisende pop-upstore is te vinden op de LLakesidemarket voor alle Lush-festival must-haves, zodat we zelfs zondagnacht nog heerlijk geurend het terrein afstappen.

Meer een ding voor geluid? Dan is aankomend weekend een bijzonder moment, want Bang & Olufsen is voor het eerst ooit te vinden op Lowlands The block. Samen met high-end winkel Ekademe brengen Bang & Olufsen en Ekademe de See Yourself in Sound campagne tot leven. In de Bang & Olufsen x Ekademe container heb je de mogelijkheid om je eigen 3D avatar, welk gebaseerd is op jouw muzieksmaak, tot leven te brengen.

Ook een van onze favoriete merken, namelijk Ateljé, is te vinden op de LLakesidemarket. Ga langs de stand voor unieke pieces, give-aways en kortingen.

Dit jaar is er ook weer een wellness op het festivalterrein, zodat jij ook even kan ontprikkelen als je hieraan toe bent. Reken op een sauna, hottub en verschillende sessies.

Liever een filmpje pakken? Ook dat kan. Zaterdagavond draait Asteroid City van Wes Anderson draait zaterdagavond om 23:00.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.