Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 11 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Padelfanaten opgelet: het grootste padeltoernooi ter wereld vindt dit najaar plaats in Amsterdam

Waar voorheen tennis en squash de racketsporten waren, is padel nu dé sport. Ben jij ook een padelfanaat? Dan hebben we goed nieuws: het grootste padeltoernooi ter wereld vindt dit najaar plaats in Amsterdam.

Dit is de tweede keer dat alle padelliefhebbers zich verzamelen in de AFAS Live.

Het grootste padeltoernooi in AFAS Live

De World Padel Tour (WPT) vindt in oktober plaats in de AFAS Live, recht tegenover Decathlon
Arena. De World Padel Tour is het grootste padeltoernooi ter wereld, dat heel de aardbol rondreist om overal de meest zenuwslopende wedstrijden te organiseren. De crème de la crème van de padelwereld staat hier dus op het veld.

World Padel Tour gaat onder andere langs in Mexico, Madrid, Finland en dus ook in Amsterdam. Van 7 tot 15 oktober kan je de wedstrijden aanschouwen in de AFAS Live. Tickets koop je hier.

Decathlon is trotse partner van het toernooi en hoop de bekendheid van padel in Nederland hiermee nog groter te maken. Ook voor betaalbare padelspullen kan je bij Decathlon terecht – want om de sport eens te proberen hoef je echt geen racket van €80 te kopen.

Toernooidirecteur John van Lottum: “De kracht van Decathlon is dat zij padel toegankelijk maken voor een brede doelgroep. In het internationale padelcircuit is het merk intussen niet meer weg te denken, professionals gebruiken hun producten en iedere sporter heeft wel een product van Decathlon in huis.”

De hype rondom padellen

Waar we vijf jaar geleden nog niet van de sport gehoord hadden, lijkt het nu alsof iedereen en z’n moeder aan het padellen geslagen is. Waar zit die immense populariteit ‘m toch in?

Liefhebbers stellen vooral dat het komt omdat het spel dynamisch is, je niet megagoed in tennis of squash hoeft te zijn om het te kunnen en dat het bij uitstek de perfecte, laagdrempelige sport is om met vrienden te doen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.