Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Lupin gaat Bridgerton en The Queen’s Gambit voorbij in top 5 best bekeken series ooit

Het is niet raar als het voelt alsof iedereen op het moment obsessed is met de nieuwe Netflix-serie Lupin. De nieuwe crime-serie is zo’n hit dat hij de records van zowel The Queen’s Gambit als Bridgerton heeft verbroken. Beide shows kregen meer dan 60 miljoen streams in de eerste 28 dagen op Netflix.

Op 5 februari, als Lupin een maand op Netflix staat, heeft de serie 70 miljoen streams.

Lupin: Netflix-hit

De vijfdelige serie is gebaseerd op de boeken van Maurice LeBlanc, die begin 20e eeuw uitkwamen. Hij creëerde het verhaal rondom de meesteroplichter en dief Arsène Lupin. De officiële samenvatting van Netflix luidt als volgt,
“Als tiener stond het leven van Assane Diop op zijn kop toen zijn vader stierf nadat hij werd beschuldigd van een misdaad die hij niet had gepleegd. 25 jaar later zal Assane ‘Arsène Lupin, Gentleman Burglar’ gebruiken als zijn inspiratie om zijn vader te wreken.”

De Franse acteur Omar Sy speelt Assane Diop in de vijfdelige serie Lupin. En dat is al een feestje op zich. Je kent Omar Sy uit de geweldige film Intouchables (2011), Jurassic World (2015) en X-Men: Days of Future Past (2014). Verder spelen Vincent Londez, Ludivine Sagnier, Hervé Pierre en Soufiane Guerrab in de Netflix-serie. Inmiddels heeft Netflix bevestigd dat er een tweede seizoen aankomt en dat is maar goed ook met deze kijkcijfers. Lupin verslaat namelijk Bridgerton en The Queen’s Gambit (twee van de grootste series van dit jaar) nu al in de top 5.

Best bekeken Netflix Original-series (na 28 dagen)

1. The Witcher seizoen 1: 76 miljoen huishoudens
2. Lupin seizoen 1: 70 miljoen huishoudens
3. La Casa de Papel seizoen 4: 65 miljoen huishoudens
4. Tiger King seizoen 1: 64 miljoen huishoudens
5. The Queen’s Gambit seizoen 1: 62 miljoen huishoudens

Ook de reacties van kijkers op Lupin zijn lovend, lezen we op Twitter. Netflix heeft met de serie weer een hit te pakken, al is het ook vooral Omar Sy waar het succes aan te danken is (zijn wij het mee eens).

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.