Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

6 fijne lippenbalsems die je helpen om snel van je droge lippen af te komen

Het is vaak vaste prik: zodra de temperatuur dicht bij de nul graden komt, krijgen we meteen last van droge lippen. Kleine kloofjes, losse velletjes, een trekkend gevoel… daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Met deze fijne lippenbalsems krijg je snel weer die zachte, kissable lippen.

In een eerder artikel lieten we al weten dat droge lippen overigens niet altijd alleen door de kou komen. Draag je vaak make-up? Dikke kans dat de combinatie van kou en een minder goede huidverzorging ervoor zorgen dat jouw lippen uitdrogen.

Droge lippen door de kou

Hoe komt het eigenlijk dat je droge lippen krijgt door de kou, vraag je je af? Goede vraag. De grootste reden van droge lippen, is een verstoring van de vochtbalans in je lichaam door de combinatie van koude lucht en UV-stralen. Dat stralende zonnetje op de ski-piste is het meest extreme voorbeeld, maar ook de dagelijkse wandeling van de trein naar kantoor is al voldoende voor droge lippen.

Daarnaast is ook voldoende water drinken belangrijk bij het onderhouden van de juiste vochtbalans in je lichaam.

Vaak likken mensen hun lippen automatisch zodra hun lippen droger worden. Dat is juist geen goed idee, want op deze medische website lezen we dat speeksel sneller verdampt dan vocht. Het eindresultaat: na het likken worden je lippen nog droger dan ze al waren. Niet meer doen dus.

6 tips voor een goede lippenbalsem

Als je een echt goede lippenbalsem koopt, is het belangrijk om voor een kleurloze variant te gaan. Lippenbalsems met een kleurtje staan heel leuk, maar zijn minder verzorgend dan een versie zonder kleur- en smaakstoffen.

Een lippenbalsem met SPF is ook belangrijk, ook als je in de winter meer binnen zit. Zonlicht bevat namelijk áltijd UV-straling waar je jouw lippen tegen wilt beschermen. Bekijk voor meer suggesties voor een goede lippenbalsem ook dit artikel over lippenbalsems met SPF.

1. Voor zijdezachte lippen – Gucci Beauty (€40)

de Bijenkorf

2. Superbalm Lip Treatment – Clinique (€21)

goede lippenbalsem tegen droge lippen
de Bijenkorf

3. Rouge Lippenbalsem – Dior (€41,50)

Chronisch droge lippen? Dat zou met zeer grote kans hiér aan kunnen liggen

4. Le Rose Perfecto – Givenchy (€36)

Givenchy

5. Shea Butter Lip Balm – Le Labo (€14)

goede lippenbalsem tegen droge lippen
de Bijenkorf

6. Protective Lip Balm SPF 30 – Aesop (€15)

goede lippenbalsem tegen droge lippen
Bron: de Bijenkorf

Kan jij niet zonder lippenbalsem? Dit is hoe je van de verslaving af komt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.