Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 25 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Maaike (23): ‘Ik zag de vriend van m’n beste vriendin zoenen met een ander, maar ik durf niks te zeggen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze keer lees je het verhaal van Maaike* (23).

Avondje uit

“Afgelopen zomer was ik samen met vriendinnen een avondje uit. Mijn beste vriendin kon helaas niet mee, maar liet wel weten dat haar vriend naar dezelfde club zou gaan. Toen we daar aankwamen, was het super gezellig en de tijd vloog voorbij. Aan het eind van de avond liep ik naar de garderobe om mijn jas te pakken, en zag toen dat haar vriend stond te zoenen met een vreemde meid. Ik schrok en wist niet wat ik moest doen. Ik bleef staan en na een paar seconde zag hij me, waardoor ik me snel omdraaide en weg liep. Het vervelende is nu dat hij net doet alsof zijn neus bloedt, waardoor ik weet dat hij het nóóit eerlijk zal opbiechten. Ik heb het er verder ook niet met iemand anders over gehad, want ik ben bang dat ze er achterkomt dat ik het al die tijd wist. Dan is mijn jarenlange vriendschap voorbij.”

Twijfels over eerlijk zijn

“Ik twijfel nu al de hele zomer of ik het mijn beste vriendin eerlijk moet vertellen. Ze is eindelijk gelukkig in de liefde en dat wil ik niet verpesten. Toch is eerlijkheid de basis van een goede relatie én vriendschap. Als ze er later achterkomt dat haar vriend is vreemdgegaan én dat ik het wist, voelt ze zich dubbel verraden, terwijl ik er dan juist voor haar moet zijn. Ook weet ik nog steeds niet wie die meid waarmee hij vreemdging precies was, waardoor ik ook niet kan vragen of het alleen bij zoenen is gebleven. Hij vermijdt mij ook, dus er is geen mogelijkheid om dit met hem te bespreken. Ook kan ik het met niemand anders bespreken omdat ik bang ben dat het dan uitkomt, waardoor het dus lastig is om het vanuit iemand anders perpectief te zien.”

Wat lijkt jou nu de beste oplossing?

“Het lijkt mij het beste om gewoon eerlijk te zijn, maar omdat het al ruim twee maanden geleden is, denk ik dat ze me daarop gaat afrekenen. Ook ben ik bang dat ze me dan een stoker vindt. Zelf heb ik geen vriend en misschien denkt ze dat ik haar ‘voor mezelf’ wil hebben. Dat is helemaal niet het geval, ik hoopte júíst dat ze met hem heel gelukkig zou gaan worden. Ik gun haar alles, maar ze verdiend het om de waarheid te weten. Zelf zou ik het wel willen weten, ondanks dat een vriendin er al maanden mee zou lopen. Ik kan haar dat dan wel vergeven. Ik denk dat er daarom maar één aanpak opzit. Eerlijkheid duurt het langst en ik wil niet dat mijn vriendschap voorbij gaat door een domme actie van haar vriend.”

* De naam Maaike is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Romee (20): ‘Ik weet dat mijn vader vreemdgaat omdat ik hem betrapt heb’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.