Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Food 23 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De chef legt uit: zo bereid je de iconische oesters van BAUT zelf

Oesters: you hate it or you love it. Oesters zijn geen product waar iederéén van houdt. Maar ben je een liefhebber? Zelfs dan is de kans groot dat je het zelf nog nooit hebt bereidt. Tijd voor verandering dus. Zo maak je de oesters van BAUT zélf klaar.

Chique hapje, gemakkelijk bereid.

Geheim recept: oesters zoals alleen de échte chefs het kunnen

Weekend? Iets te vieren? Zin in een decadent hapje, maar geen zin om chique uit eten te gaan? We got your back. Meestal laten we het bereiden van oesters over aan de professionele koks, in plaats van het zelf te proberen. En dat terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

Michiel van der Eerde, de sterrenchef van BAUT, nam ons bij de hand en deed wat chefs bijna nooit doen, namelijk hun geheime recept delen. Natuurlijk kunnen we dit niet voor onszelf houden, dus delen we het graag met jullie. Geluksvogels.

Oestermaster Michiel van der Eerde doet het voor

“Oesters zijn absoluut mijn lievelingsproduct. Ze zijn eindeloos veelzijdig. Je kunt ze koud of warm serveren, in sauzen of als crème. Tijdens een borrel, maar ook als aperitief bij onder andere BAUT. Oesters zijn bij ons echt een onmisbaar element op de menukaart geworden. Dit bracht ons ooit ook op het idee om het Oesterfest te organiseren. Ons record staat op 7500 oesters op één middag,” aldus de trotse oesterliefhebber Michiel. We hebben dus niet zomaar een willekeurige oesterchef gestrikt. Dit is hoe je het naar zijn recept bereidt.

Ingrediënten voor de oestersaus, perfect voor 4 oesters

  • 100 ml ponzu saus
  • 100 ml chilisaus
  • 50 ml gembersiroop
  • 50 ml vissaus
  • 50 ml sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

Aan de slag

  1. Neem een kom en voeg de ponzu saus, chilisaus, gembersiroop, vissaus en sojasaus toe. Roer het geheel door elkaar totdat de ingrediënten goed gemengd zijn.
  2. Voeg vervolgens de sesamolie toe en blijf roeren om de smaken te combineren.
  3. Een echte chef proeft zijn eigen gerechten, dus proef de saus en pas, indien nodig en afhankelijk van je eigen smaak, de smaak aan door meer van een van de ingrediënten toe te voegen.
  4. Giet de saus over de verse oesters en geniet van de smaakexplosie die je zintuigen zal prikkelen.

Smullen maar. Appeltje eitje, toch?

Eten bij Nobu: is dat nou echt zo goed?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.