Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je thuis je eigen beautyhoek 

Stiekem droomt elke vrouw van een eigen plekje voor al haar beautyproducten, make-up en parfum. Gewoon een plek in huis om ontspannen je make-up te doen en je haar te stylen. Goed nieuws: in élke woning past een beautyhoek.

Het mooiste is natuurlijk als je je beautyhoek kunt creëren in je slaapkamer of een kamer die grenst aan de slaapkamer. Is dat geen optie? Denk dan eens aan de hal of badkamer. Soms kun je daar ook nog een plekje vrijmaken om een lekker zithoekje te maken waar je je make-up kunt doen en al je beautyproducten in kunt bewaren.

Beautyhoek in lichte, neutrale kleuren

Kies voor een lichte basis voor je beautyhoek: denk aan witte, beige of grijze muren. Ga voor een mooi wit bureau met lades, waarin je al je make-upkwasten, nagellakflesjes en crèmes kunt doen. Een zwarte tafel kan ook prachtig staan. Zeker bij een lichte muur. Geen fan van laatjes? Monteer dan een aantal planken aan de muur en stal daar wat flesjes, potjes en tubes op uit.

Zet ook een paar mooie bakjes neer waarin je je sieraden kunt bewaren. Ideaal voor parfumflesjes: een kruidenrekje. Zo heb je alles in het zicht, maar is je beautyhoek wel netjes en opgeruimd.

Ga voor een grote spiegel 

Een spiegel mag natuurlijk niet ontbreken in je beautyhoek. In de winter heb je ‘s morgens en aan het eind van de middag geen daglicht, dus goede verlichting is een must. Ga daarom voor een grote, ronde spiegel met lampjes. Of kies voor een rechthoekige spiegel met lichtjes die doorlopen tot aan het plafond. Hoe groter je spiegel, des te ruimtelijker je beauthyhoek aanvoelt.

Kies een stoel die goed zit

Als je je make-up doet, wil je natuurlijk lekker kunnen zitten. Ga daarom voor een zachte, fluwelen stoel in een accentkleur. Denk aan een velours stoel in roze, of ga voor een prachtige witte bureaustoel met een fluwelen kussentje erop in een accentkleur. Laat die accentkleur terugkomen in fotolijsten of in een groot statementschilderij. Je kunt de kleuren ook doortrekken naar de rest van je interieur.

Essentieel: goed licht in je beautyhoek

Je beautyhoek moet goed verlicht zijn. Natuurlijk licht is het mooist en het beste als je je make-up aan het doen bent. Creëer je een make-uphoekje vlak bij een groot raam? Je wil natuurlijk niet dat de zon te veel in je gezicht schijnt, maar ook niet in het donker zitten. Ga dan voor mooie raambekleding om met de lichtinval te spelen.

Jaloezieën op maat zijn hier perfect voor. Behalve dat het er stijlvol uitziet, kun je ze ook makkelijk bedienen waardoor jezelf bepaalt hoeveel licht er binnen komt. Ook zwarte gordijnen in combinatie met vitrage is een prachtige toevoeging aan je interieur. Gordijnen brengen veel sfeer met zich mee. Wil je meer kleur? Kies dan een mooi velours gordijn in een accentkleur. Wist je dat je jaloezieën ook kunt combineren met gordijnen? Dan maak je een echte eyecatcher van je raamdecoratie.

In samenwerking met Veneta.com

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.