Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

MADRE Amsterdam: het Mexicaanse restaurant waar je helemaal vergeet dat alles vegan is

Nu de dagen korter worden en het extra knus is binnen, gaan wij voor jou op zoek naar horecazaken om een gezellige avond buiten de deur te hebben. We zitten immers al genoeg binnen. Een parel in de Jordaan is MADRE: een modern Mexicaans restaurant dat enkel plantaardig eten serveert. Maar daar merk je helemaal niets van.

De combinatie van het eten, de authentieke cocktails en de locatie zijn de succesformule voor een onvergetelijke avond.

MADRE: de Mexicaanse parel in de Jordaan

Gelukkig zien we steeds meer vegan-opties verschijnen op de menukaarten. Bij MADRE is alles vegan, maar dat is voor hen zo vanzelfsprekend, dat het nergens op het menu vermeldt staat. En dat geeft een fijn en ongedwongen gevoel. Vandaar ook de naam ‘madre’, met liefde voor moeder natuur.

De plek

Op de gezellige Westerstraat, middenin de Jordaan, vind je MADRE. Het restaurant bevindt zich in de voormalige restaurant Cinema Paradiso bevond. Een jaar geleden opende Madre haar deuren en ze benutten de iconische locatie optimaal. Wanneer je binnenstapt verwacht je een knus restaurant, maar eenmaal achterin waan je je in een grote, kas-achtige zaal met open keuken. De mercado-sfeer is hier goed neergezet en overal waar je kijkt zie je dat er met liefde is gewerkt aan het interieur.

Het eten

Verder met het belangrijkste: het eten. MADRE werkt met gangen, maar deze gerechten zijn perfect om met elkaar te delen, waardoor je er meer kan proeven. Wij startten met de guacamole en dit was een ervaring an sich. Alle ingrediënten worden aan tafel tot een flinke berg guacamole gestampt, geserveerd met verse nacho-chips. Geloof me, deze wil je echt proeven.

Verder probeerden we de Fajita’s en de Chicken Tindle Tacos. De Fajita’s komen als een soort DIY-pakket: de tafel wordt volgezet met allemaal lekker ingrediënten, waarmee jij zelf je verse fajita samenstelt. Een onwijs leuk concept. Als je van pittig (maar dan ook echt pittig) houdt, dan zijn de Chicken Tindle Tacos iets voor jou.

Als toetje gingen we voor de chocoladetaart. En hier wil je een plekje voor bewaren, want het is een dikke aanrader.

De drankjes

Ben je wel bij een Mexicaans restaurant geweest als je geen Paloma hebt gedronken? Wij begonnen de avond met een Paloma en deze was perfect uitgebalanceerd. De cocktails op de kaart van MADRE zijn overwegend fris en op Tequila gebaseerd. Ik houd ervan, want het bezorgd je dat zomerse gevoel dat we in de wintermaanden zo missen.

NSMBL Rates… 9/10

Als je fan bent van de Mexicaanse keuken, dan wil je zeker een bezoekje brengen aan MADRE. Bekijk de video hieronder voor een kleine impressie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.