Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 25 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Margot Robbie legt uit wat de ‘cocaïne’ is die acteurs snuiven in films

De nieuwe film Babylon is draait sinds kort in de bioscopen. Hierin zien we onder ander Margot Robbie en Brad Pitt een glamoureus leven lijden in de jaren ’20 van Hollywood. Een terugkerend object in de film: cocaïne. Maar wat is het witte poeder dat acteurs snuiven op set?

Het lijkt ons sterk dat Margot en Brad echt een lijntje leggen.

Margot Robbie legt uit wat de ‘cocaïne’ is die acteurs snuiven in films

In een interview met BuzzFeed legt Margot Robbie uit wat het witte poeder is dat in Babylon vaak gesnoven wordt. Nee, het is geen echte cocaine. Maar wat is het dan wel?

Soms doen acteurs alsof ze snuiven, maar werken ze niets naar binnen. De keren dat er wel daadwerkelijk gesnoven wordt is het vitamine B poeder. Nog gezond ook, dus.

@buzzfeedoz

the more you know 🤔 #babylonmovie #margotrobbie #diegocalva #buzzfeedoz

♬ original sound – BuzzFeedOz

Wanneer er niet daadwerkelijk gesnoven wordt, is het witte poeder vaak poedersuiker of laxeermiddel voor baby’s. Wanneer er aan haar gevraagd wordt of het snuiven pijn doet, geeft Margot aan dat het geen prettig gevoel is. “Yeah, it’s not nice’‘ stelt de actrice.

Naast gesnoven, wordt er in de film ook veel gerookt. Ook dit zijn geen echte sigaretten, maar iets gezondere vervangers. Margot heeft nog nooit een echte sigaret gerookt, maar haar karakter Nellie in Babylon is een echte kettingroker. Hiervoor kreeg Margot herbal cigarettes zonder nicotine erin.

Het verhaal van Babylon

Het verhaal van Babylon speelt zich af in Hollywood, eind jaren ’20. De filmindustrie ondergaat een grote transformatie: stille films verdwijnen en acteurs krijgen tekst. In de film volg je de opkomst en ondergang van enkele personen, waaronder Nellie LaRoy (Margot Robbie) en Jack Conrad (Brad Pitt), tijdens een tijdperk van ongeëvenaarde decadentie en verdorvenheid in de industrie.

Babylon draait nu in de bioscopen. Wil je gaan? Trek er dan een hele avond voor uit, want de film duurt maar liefst 189 minuten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.