Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 5 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Maxime (29): ‘Dat mijn 30-jarige vriend dj wil worden, vind ik heel onaantrekkelijk’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Maxime (29)* die vermoedt dat haar vriend in een quarterlife-crisis zit, nu hij opeens dj wil worden.

‘Dat mijn 30-jarige vriend dj wil worden vind ik heel onaantrekkelijk’

Wat als je aan het einde van je twintiger jaren opeens een andere weg inslaat? Het gebeurt de 29-jarige Maxime nu.

Hi Maxime, kan jij iets meer vertellen over je relatie?

”Silvan* en ik zijn al twaalf jaar samen. We ontmoetten elkaar op ons achttiende en sindsdien zijn onze levens altijd een beetje gelijk gelopen. We verhuisden in hetzelfde jaar naar Amsterdam, ronden in hetzelfde jaar onze studie af en kregen tegelijkertijd een ‘echte baan’. Op ons 27ste leek het een goed idee om samen te gaan wonen. We waren al negen jaar samen en de tijd was rijp.

Silvan is na de aanhuur van ons appartement gaan freelancen. Iets wat hij al langere tijd wilde, om zich iets vrijer te voelen. Ik werk nog steeds vast voor een baas.”

Dat vrije gevoel van Silvan, is dat een ding binnen jullie relatie?

”Het is meer een verschil in karakter, dan een ‘ding’. Ik houd van regelmaat en zekerheid. Silvan wil zich minder graag gebonden voelen. Dat dingen soms onzeker zijn, vindt hij niet erg. Ik wel, daarentegen.

Daarnaast heeft Silvan van mini-bevliegingen, zoals ik ze noem. Dan stort hij zich weer helemaal op een nieuwe hobby. Op dit moment is dat dj’en, die fase in nu zo’n zes maanden aan de gang. Wat ik zelf erg onaantrekkelijk vind.”

Wat vind je daar onaantrekkelijk aan?

”Het is weer zo’n bevlieging die totaal nergens op slaat. Begrijp me niet verkeerd, als hij altijd al een passie voor muziek had gehad, dan had ik heb gesteund. Maar dat is niet zo. Het lijkt hem gewoon tof om dj te zijn, omdat hij die levensstijl cool vindt.

Ik zou het persoonlijk wat cooler vinden als hij zich zou focussen op onze toekomst samen. Hij is nu dertig jaar en verliest zich in een jongensdroom.”

Lijdt jullie toekomst onder deze fase van Silvan?

”Nu vooral onze relatie. Maar Silvan is wel minder gaan werken om ‘zich te kunnen focussen op zijn muziek’. Hij is echt een wandelend cliché. Hij wil over een paar maanden zijn eerste EP uitbrengen, met elektronische muziek.

Ik weet dat ik misschien iets meer supportive moet zijn. Maar het enige wat ik zie, is mijn vriend die zich stort in een passie die hem niet ligt, die onze maandelijkse inkomsten naar beneden haalt door minder te werken en zichzelf voor paal zet door te draaien tijdens verjaardagen van vrienden. Ik weet dat je ergens moet beginnen, maar dit is gewoon zo niet sexy.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.