Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de skincare- en beautytrends die ons te wachten staan in 2024

De afgelopen jaren hebben beautytrends een snelle transformatie doorgemaakt, vooral met de opkomst van uitgebreide huidverzorgingsroutines en snelle microtrends. Het gevolg? Uitverkochte producten. Dus laten we eerlijk zijn: dit jaar zijn we de trends voor en kijken we alvast naar de voorspellingen.

Dit zijn de skincare- en beautytrends die ons te wachten staan in 2024. Neem ze alvast door, zodat jij de voorloper bent in jouw vriendinnengroep.

Dit zijn de skincare- en beautytrends van 2024

Van haartrends tot nieuwe skincare ingrediënten: 2024 wordt weer een innovatief jaar.

De skin-ification van haarverzorging

Wat betreft skincare zijn we gewend aan een routine die meerdere stappen, verschillende ingrediënten en soms zelfs een paar tools bevat. Wat haarverzorging betreft, blijven we vaak hangen op shampoo en conditioner. Met mazzel nog een masker of serum.

Dat wordt in 2024 wel anders. De haarindustrie gaat dezelfde kant als die van de skincare op, met verschillende ingrediënten per haartype, meerdere stappen en talloze serums. Wij zijn benieuwd hoe weelderig onze haardos aan het einde van dit jaar is.

Glutathion wordt groots

Volgens experts zal 2024 in het teken staan van de herinterpretatie van retinol. De stof die steeds meer gebruikt zal worden heet ‘glutathion’, dit is een antioxidant en bezit alle huidvoordelen van retinol, zonder de bijwerkingen.

AI voor je huid

ChatGPT kennen we allemaal en is inmiddels een gemeen goed. Op werk- en studiegebied is AI al geïnfiltreerd, maar in 2024 volgt ook de beauty. Denk aan digitale huidscans om de perfecte foundationkleur te bepalen, zoals Giorgio Armani al doet. Zelfs La Roche-Posay is in de actie gekomen met Spotscan, een diagnostisch hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om acne te bestuderen en aanbevelingen op maat te geven.

@larocheposay

Spotlight on Spotscan, our skin diagnostic tool for acne-prone skin powered by AI and developed with dermatologists! 💙 @doundx tried it out and found the perfect routine for her skin with personalised products ✨ One piece of advice: try it now! #larocheposay #spotscan #expert #acneproneskin #skincondition #diagnostic #skincare #skin

♬ original sound – La Roche-Posay

Peach Fuzz

Pantone heeft Peach Fuzz uitgeroepen tot de kleur van 2024. Dat betekent niet dat dat we dit in marketinguitingen zien, maar ook in de beauty. Denk aan peachy blush, lipstick een oogschaduw.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.