Tessa Ham
Tessa Ham Money 28 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoeveel vermogen Meghan Markle en prins Harry hebben

Het lijkt als de dag van gisteren dat Meghan Markle en prins Harry met Oprah Winfrey in gesprek gingen voor hun iconische interview. Daar vertelde prins Harry dat het koppel geen financiële vergoeding meer krijgt, omdat ze zijn gestopt met hun koninklijke werkverplichtingen. Dat betekent niet dat Meghan en Harry nu op droog brood en pasta pesto moeten leven.

Sterker nog, doordat ze op zakelijk gebied meer vrijheid hebben, is hun vermogen hoger dan ooit.

Het vermogen van Meghan Markle en prins Harry

Meghan Markle had al een aardig vermogen opgebouwd toen ze in het huwelijksbootje met prins Harry stapte. Haar vermogen werd op dat moment geschat op 4,5 miljoen euro, een bedrag dat ze grotendeels verdiend heeft met haar rol als Rachel Zane in Suits.

In 2017 kondigde ze aan dat ze de serie ging verlaten vanwege haar verloving. Daarvoor zou ze 44.000 euro per aflevering hebben verdiend, wat volgens Fortune een mooi jaarsalaris opleverde van ongeveer 400.000 euro.

En dat was nog niet eens de enige manier waarop Meghan haar geld verdiende. In 2014 lanceerde ze namelijk The Tig, een mode- en lifestyleblog, waarmee ze nog eens 70.000 euro per jaar binnenhaalde. Ook daar nam ze afscheid van toen ze met prins Harry trouwde.

Met een indrukwekkend vermogen van 4,5 miljoen euro was Meghan Markle dus financieel onafhankelijk toen ze het ja-woord aan prins Harry gaf. Maar zoals je misschien al verwacht, had hij zelfs een nog indrukwekkender vermogen van maar liefst 17,5 miljoen euro. Dat bedrag had hij voor het grootste gedeelte geërfd van zijn moeder, prinses Diana.

Hoewel het koninklijke leven achter zich laten op privévlak ontzettend zwaar was, heeft het op zakelijk gebied het powerkoppel meer vrijheid gegeven. Houd je maar vast als je de cijfers van net al hoog vond. Volgens Celebrity Net Worth heeft het koppel sinds maart 2021 namelijk een vermogen van ongeveer 53 miljoen euro.

Nadat Meghan Markle en prins Harry zich afmeldden voor officiële koninklijke taken, kregen ze ook niet meer het geld dat de royals normaal gesproken ontvangen. De twee gingen, waarschijnlijk om die reden, op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen.

Megadeal met Netflix

Die vonden ze, en hoe. De 53 miljoen euro die we net noemden is nog maar het begin. In september 2020 tekenden Meghan Markle en prins Harry namelijk een deal met Netflix voor maar liefst 88 miljoen euro. Het koppel gaat onder andere kinderprogramma’s en documentaires voor de streamingdienst produceren.

Ook met Spotify sloten ze een podcastdeal voor 16 miljoen euro. Dit zijn bedragen die niet meteen in één keer op hun bankrekening worden bijgeschreven, maar die er wel voor zorgen dat Meghan en Harry zeker weten dat ze hun kinderen alles kunnen geven wat ze nodig hebben (en meer).

Yahoo! Finance

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.