Tessa Ham
Tessa Ham Money 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Meghan Markle deelt dé spaartip die ze nog steeds gebruikt

Kleine beetjes tellen op, zeggen ze ook wel, en Meghan Markle snapt dit als geen ander. Hoewel ze een bizar vermogen heeft van 53 miljoen euro, let ze nog steeds op de kleintjes. Op een conferentie deelt ze de spaartip die ze vroeger heeft geleerd en nog steeds gebruikt.

In haar speech geeft ze ook een paar waardevolle lessen mee over geld.

Spaartip van Meghan Markle

Op een conferentie van The New York Times over de financiële geletterdheid van jonge mensen, deelde Meghan Markle dat ze vroeger een coupon queen was, voordat ze in Suits acteerde en prins Harry trouwde. Door coupons te knippen kon ze besparen op haar uitgaven toen ze het niet zo breed had.

Maar zelfs nu ze genoeg geld op haar bankrekening heeft staan, houdt ze deze spaarhack aan. “Ik zal nooit iets online kopen zonder eerst een kortingscode te vinden”, zegt ze. “Dat zit er nog steeds in, het is een moderne versie van coupons knippen. Dat zit in mij ingebakken sinds ik jong ben. Mijn waarden zijn niet veranderd.”

Financiële geletterdheid

Met haar speech wil Meghan Markle meegeven hoe belangrijk het is om jonge mensen, en vooral vrouwen, financieel inzicht te geven. Ze benadrukt hoe anders haar eigen leven had kunnen zijn, als ze niet alleen deze spaartip gebruikte, maar meer had geweten over hoe financiën in elkaar steken.

“Als ik op jonge leeftijd meer had begrepen over de aandelenmarkt of financiële geletterdheid, hoe anders zou ik dan in de wereld staan?”, vraagt ze zich in haar speech af. Dat is een goede vraag.

Financiën zijn zo’n groot onderdeel van ons leven, omdat alles nou eenmaal geld kost. Waarom leren we niets over sparen, onderhandelen en belastingaangiftes op school? Zouden dan minder mensen geldzorgen of zelfs geldproblemen hebben?

Uit haar speech kunnen we een paar waardevolle lessen halen. Niet alleen zal je ons nooit meer online zien shoppen voordat we ergens een kortingscode hebben gevonden, maar het is ook een goede reminder om altijd mindful met geld om te gaan, hoeveel er ook op je bankrekening staat en de kleine beetjes niet te onderschatten.

Het moge duidelijk zijn dat de moeder van twee, die in juni van haar tweede kindje Lilibet beviel, haar kinderen al vroeg deze lessen zal meegeven. Wil je ook meer financieel inzicht krijgen en meer spaar-, onderhandel- en belegtips lezen? Kijk dan zeker eens naar onze andere artikelen over geld.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.