Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Shopping 23 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Je verantwoord laten gaan? Deze merken doen op groene manier mee aan Black Friday

Black Friday staat voor de deur en dat betekent voor veel mensen één ding: shoppen tot je bankrekening erbij neervalt. Zeker nu black friday één dag na payday is, is de verleiding groot. Maar we weten inmiddels ook allemaal dat de massaconsumptie die hierbij komt kijken niet goed is voor de aarde en de mensen erop. Deze merken pakken het dit jaar anders aan en gaan voor een groene vrijdag.

We weten allemaal dat het kopen van kleding in de basis niet duurzaam is, maar als je toch gaat splurgen, doe het dan bij deze merken. Zij geven een iets meer circulaire draai aan black friday.

Je verantwoord laten gaan? Deze merken doen op groene manier mee aan Black Friday

Je oude spullen inruilen voor een zachte prijs is dit jaar trending.

O My Bag

In plaats van kortingen wil O My Bag focussen op de Pre-Loved en Perfectly Imperfect collecties. Het betreft hier de tweedehands items die door klanten zijn teruggebracht en tegen een gereduceerde prijs worden doorverkocht. Dit initiatief is een geweldige manier gebleken om de ecologische voetafdruk te verkleinen en gebruikte tassen een tweede kans en nieuwe liefde te geven.

Decathlon

Heb jij nog oude sportkleren? Of juist een nieuw gymsetje nodig? Ga dan naar Decathlon.

Doormiddel van BuyBack kunnen consumenten gebruikte of ongebruikte Decathlon sportproducten, in uitstekende of goede staat, inruilen bij 20 Decathlon winkels in Nederland. Decathlon herstelt de ontvangen producten indien nodig en verkoopt het vervolgens als Tweede Kans- product, inclusief 1 jaar garantie. Klanten die sportproducten inleveren, ontvangen een Decathlon cadeaubon van een door Decathlon bepaalde waarde. Voor deze gelegenheid verandert Decathlon haar naam tijdelijk in nolhtaceD: het aankoopproces wordt omgedraaid, waarbij Decathlon klant van haar eigen klanten wordt.

Bring Back Friday bij IKEA

Net als Decathlon, neemt IKEA graag jouw oude spullen over. Tijdens Bring Back Friday krijg jij een deel van de waarde van dit meubel terug in de vorm van een IKEA tegoedbon. Het oude meubel wordt dan weer verkocht in de circular hub van IKEA.

Dille & Kamille moedigt je aan om juist niet te shoppen

Op vrijdag 25 november genieten de medewerkers van Dille & Kamille een beetje extra van de natuur dan normaal. Alle verstigingen zijn namelijk gesloten en zij roepen hun klanten op om ook naar buiten te gaan. Want in plaats van de hele dag aankopen te doen, kan je ook genieten van het moois dat de natuur te bieden heeft.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.