Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Beauty 14 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Met deze 18 eyeliner tips teken jij zo het perfecte lijntje

Waarschijnlijk heeft elke vrouw in haar leven weleens struggles ondervonden met het zetten van een mooi eyeliner-lijntje. Het lijkt een ware kunst is om dit onder de knie te krijgen en je zou er bijna aanleg voor moeten hebben.

Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om jouw eyeliner game te verbeteren. Met de volgende achttien tips is jouw eyeliner straks helemaal on fleek.

1. Vind het streepje dat het beste past bij de vorm van jouw ogen // Je ogen zullen er het mooist uitzien wanneer je een lijntje maakt dat past bij hun vorm. Bij het ene paar ogen staat een boogje het mooist, bij de andere juist een strakke lijn.

2. Begin altijd met het zetten van het lijntje bij het moeilijkste oog // Hierdoor is het makkelijker om het lijntje bij het tweede oog hetzelfde te krijgen.

3. Zet het perfecte lijntje door puntjes met elkaar te verbinden // Door de puntjes van te voren te zetten, heb je meer controle over het verloop van je lijntje.

4. Stop met het kijken van tutorials en ga zelf experimenteren // Zo krijg je veel sneller onder de knie hoe je bij jezelf het perfecte lijntje zet.

5. Een vergrotende spiegel doet wonderen // Je kunt simpelweg veel beter zien wat je aan het doen bent.

6. Gebruik een stukje papier om een rechte lijn te tekenen // Knip uit een stukje papier de gewenste vorm en vul deze in.

7. Gebruik altijd twee handen // Trek met de ene hand je ooglid een tikje strak, zodat je met de ander een mooier lijntje kan tekenen.

8. Voorkom vettige oogleden door een droog doekje of juist oogschaduwbasis te gebruiken // Hierdoor is je eyeliner gemakkelijker aan te brengen én zal hij langer mooi blijven zitten.

9. Teken eerst de wing: het uiteinde // Als je eerst de wing van het lijntje tekent, kun je het begin van het lijntje beter hierop aansluiten.

10. Vervang je vloeibare eyeliner voor een gel-liner met stevig kwastje // Het is voor vrijwel iedereen makkelijker om een lijntje te tekenen met een stevige kwast. Als je al langere tijd moeite hebt met jouw lijntje te perfectioneren, is dit het proberen waard.

11. Gebruik donkere oogschaduw om je look te verzachten // Als je liever niet een al te harde look wilt creëren met je eyeliner, is het een optie om de bovenkant van het lijntje met donkere oogschaduw te vervagen.

12. Gebruik liever een vloeibare eyeliner met een kwastje van haar, dan eentje met een viltkwast // Een viltkwast werkt namelijk een stuk minder fijn.

13. Als je écht graag dagelijks eyeliner draagt, overweeg dan eens een semi-permanente lijn // Jep, het doet eventjes pijn, maar je zult voor altijd een perfect zwart lijntje hebben. Tegenwoordig kun je deze ook op een hele natuurlijke manier tussen je wimpers laten zetten, waardoor je wimpers ook nog eens voller lijken.

14. Ga met matte, zwarte oogschaduw over je lijntje heen // Als je met een dun kwastje matte zwarte oogschaduw over je lijntje aanbrengt, zal deze er een stuk minder korrelig en hobbelig uitzien.

15. Je kunt ook eerst met een zwart potlood een lijntje zetten en hier met eyeliner overheen gaan // Met een goed geslepen potlood is het lijntje vaak het makkelijkst te tekenen. Maak ‘m iets smaller dan gewenst en trek de lijn over met vloeibare eyeliner.

16. Gebruik concealer om je wing te perfectioneren // Het is veel makkelijker om je lijntje strak te maken met concealer dan met make-up remover.

17. Twijfel nooit als het aankomt op eyeliner // Als je al met een trillende hand begint, komt het natuurlijk nooit goed met je lijntje. Begin er dus vol vertrouwen aan.

18. Last but not least: bekijk de volgende tutorial om je eyeliner-game te perfectioneren:

Perfect Liquid/Gel Eyeliner Tutorial & a DIY tool | Kandee Johnson

daily kandee: http://www.kandeej.com my FACEBOOK: http://www.facebook.com/kandeethemakeupartist TWITTER: http://www.twitter.com/kandeejohnson My personal BLOGGY: http://www.kandeeland.com My other youtube channel: http://www.youtube.com/thekandeejohnsonshow Here’s my tips and tricks for getting perfect liquid or winged liner, using either liquid liner or gel eyeliner. And my special trick for getting the perfect eye liner brush! How you can make it yourself!

NSMBL Tutorial: Hoe zet je de perfecte winged eyeliner?

BuzzFeed

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.