Suze van As
Suze van As Post 25 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Met deze 8 tips wordt je eerste date een eitje

Eerste dates zijn altijd wel spannend. Ze horen in de eerste plaats gewoon leuk te zijn, maar het is begrijpelijk dat je er een beetje zenuwachtig van wordt.

Wat als hij niet leuk is? Wat als jíj niet leuk bent? Wat als jullie niets hebben om over te praten? Als je een beetje paniekerig bent en bang bent dat het awkward wordt, kunnen deze 8 tips helpen.

1. Niet vooraf een glaasje ‘moed’ voor jezelf inschenken

True, je voelt je wat losser na een alcoholische versnapering, maar het lijkt ons toch niet zo’n goed idee om aangeschoten je date te beginnen. Je hebt geen alcohol nodig om met iemand te kunnen praten en it’s not pretty als er tijdens de date nog meer gedronken wordt en jij de neiging voelt om te kotsen.

2. Small talk is saai – hou ermee op

Wie heeft er nou echt iets interessants te zeggen over het weer? Richt de gesprekken liever naar onderwerpen waar je iets boeiends over kan vertellen!

3. Als het mislukt om over iets anders dan small talk te praten, zorg er dan voor dat je goed luistert en geïnteresseerde vragen stelt.

Praat bijvoorbeeld over iets in je dagelijkse leven waar je oprecht enthousiast over bent. Bijvoorbeeld over je superspannende nieuwe baan. Zorg er gewoon voor dat het geen standaard verhaaltje wordt.

4. Ga van te voren kletsen met je bestie

Je hebt altijd wel iemand die je vlak voor je date kunt bellen om te vertellen hoe zenuwachtig je bent. Dit kalmeert je én je krijgt er een oppepper van omdat je net van je beste vriend(in) hebt gehoord hoe geweldig je bent.

5. Doe rustig aan met het appen

Je moet tijdens je date namelijk nog wel wat te vertellen hebben. Als je alles al besproken hebt via de app wordt het moeilijker om een gesprek te beginnen tijdens de date. Bewaar dus een paar interessante verhalen voor tijdens de date en het komt goed.

6. Zorg ervoor dat je niet in je eentje dronken wordt

Indrinken is, zoals eerder genoemd, al geen goed idee. Maar als jullie tijdens de date samen een tikkeltje dronken worden is er niks aan de hand – zolang jij maar niet de enige bent!

7. Weg met die mobiel

Het is heel erg onbeschoft om op je te telefoon te kijken tijdens de date. Van ons mag je hem alleen tevoorschijn halen als je iets erop wilt laten zien aan je date! Bewaar verder je telefoon voor de minuten dat hij naar de wc is en zodra jullie date is afgelopen. Niet zo moeilijk, toch?

8. Wees er niet te serieus over

Als je de date start met het idee dat dit je enige kans is op een serieuze relatie, wordt het geen geweldige date. Het is maar een date, en kán het begin zijn van iets moois. Maar als het misgaat is het ook weer niet zo erg. Kalmeer en geniet er gewoon van!

https://www.nsmbl.nl/5-dingen-die-je-nooit-aan-moet-doen-tijdens-een-eerste-date/

elite daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.