Britta van Aggele
Britta van Aggele Bizarre Bekentenis 6 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Mila (23): ‘Ik heb al 5 jaar geen seks meer gehad en schaam mij hier ontzettend voor’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens seks? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Mila* (23).

‘Ik heb al 5 jaar geen seks meer gehad en schaam mij hier ontzettend voor’

Seks: het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Toch is er uit onderzoek gebleken dat jongeren tegenwoordig minder seks hebben dan ooit. Maar hoe komt dit eigenlijk? In deze rubriek vertelt Mila hoe het komt dat zij al 5 jaar geen seks meer heeft gehad.

Hi Mila, zou je iets meer kunnen vertellen over de situatie?

“Net zoals iedereen heb ik wel mijn ervaringen gehad met seks. Maar dat waren er niet ontzettend veel. Ik heb namelijk nog nooit een relatie gehad en vind het geen fijn gevoel om met de eerste de beste het bed in te duiken. Enerzijds kan je wel zeggen dat ik behoorlijk kieskeurig ben, maar ik stel nou ook weer geen belachelijke eisen. Ik moet mij gewoon aangetrokken voelen tot een man en dan moet het natuurlijk ook nog klikken. Dit lijkt maar weinig te gebeuren, want ik heb nu al 5 jaar geen seks meer gehad. Dit komt voor mijn gevoel gedeeltelijk door Corona, maar ik loop ook gewoon geen leuke mannen tegen het lijf.

Met uitgaan heb ik wel oogcontact met mannen, maar ze komen nooit een keer op mij afgestapt. En ik snap natuurlijk ook wel dat ik zelf op deze mannen kan afstappen, maar dit vind ik gewoon ontzettend spannend. Daarnaast is het ook al een hele tijd geleden dan ik seks heb gehad, waardoor de drempel ook steeds hoger wordt. Ik schaam mij hier namelijk best wel voor. En ook online heb ik keer op keer geen succes. Sommige mannen hebben namelijk alleen maar online grote praatjes en durven in het echt niet tegen mij te praten en andere zijn echt alleen maar op zoek naar oppervlakkige seks. Daar heb ik dan ook weer totaal geen behoefte aan.”

Benthe (22): ‘Ik sta op en ga slapen met mijn telefoon en het verpest mijn leven’

Waar heb je dan wel behoefte aan?

“Zoals ik al zei moet ik mij wel aangetrokken voelen tot een man en moet ik een klik voelen. Maar tegenwoordig vind ik alles ook zo ontzettend oppervlakkig. Het voelt alsof niemand mij echt wil leren kennen, want vaak stel ik alle vragen, maar als een man een keer een vraag moeten stellen stopt direct het gesprek.

En ik heb verder echt niks tegen casual seks, maar zelf hier draaien mannen zo omheen. In de manier waarop zij praten kan ik al merken dat ze alleen geïnteresseerd zijn in seks en dan denk ik ‘zeg dat dan gewoon’, in plaats van dat ze mij de hele wereld beloven. Ik wil gewoon dat een man moeite voor mij doet en dat ik hem kan vertrouwen. Anders vind ik het ontzettend lastig om mijn in zo’n situatie kwetsbaar op te stellen. Het lang niet hebben van seks wordt namelijk meestal wel als iets raars gezien en hierdoor komt er veel schaamte bij kijken.”

Hoe voel jij je in deze situatie?

“Ik voel mij ontzettend alleen in deze situatie. Ik hoor om mij heen namelijk alleen maar verhalen van vriendinnen over hoeveel seks zij hebben en daar ben ik jaloers op. Ik wil dit namelijk ook, maar het gebeurt maar niet en hierdoor wordt de drempel voor mijn gevoel steeds groter.”

*De naam van Mila is veranderd voor dit verhaal.

Fee (22): ‘Ik kom mijn kamer bijna niet uit, omdat ik me niet welkom voel bij mijn huisgenoten’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.