Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 27 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Mindful drinken: hoe je het doet en wat het je oplevert

De een grijpt januari aan om alle alcohol compleet te skippen (hallo Dry January!), de ander drinkt juist op hetzelfde tempo door als in feestmaand december. Wist je dat er ook een gulden middenweg is? Alles over de trend mindful drinking en tips van influencer Annelijn!

Een pauze voor elk (volgend) drankje: it’s as simple as that! Althans, hier begint het mee. Vraag jezelf voor elke alcoholische consumptie af waarom je er (nog) een glas van zou willen drinken. Misschien klinkt het wat zweverig, maar het maakt je bewuster van wat alcohol met je doet.

Natuurlijk is mindful drinken meer dan dat ene momentje. Het is minderen met alcohol zonder jezelf meteen droog te leggen. Bijvoorbeeld door af en toe een limiet te stellen (‘vanavond drink ik een x aantal drankjes, niet meer’) of dagen in te voeren waarop je helemaal geen alcohol drinkt. Het effect van die mindful gedachten en keuzes is dat je meer controle houdt, minder last krijgt van vervelende bijwerkingen – ugh, kater of slapeloze nacht – én bewuster geniet.

Leven vieren

Saai is dat trouwens allang niet meer nu de mogelijkheden om het leven te vieren met heerlijke alcoholvrije alternatieven eindeloos zijn. Zo heeft Martini twee frisse aperitieven om borrels met vrienden of familie voor iedereen gezellig te maken: Floreale – een verfrissend licht aperitief met tonen van artemisia en kamille – en Vibrante – een fruitig en gebalanceerd aperitief met tonen van bergamot sinaasappels.

De typisch Italiaanse aperitieven, waaraan meer dan twee jaar is gewerkt, zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten. Hierdoor smaakt een alcoholvrije Spritz minstens zo lekker. Misschien zelfs wel beter!

Martini Floreale Vibrante

Gezellig meedoen

Influencer Annelijn, bekend van haar Instagramaccount @dappermaentje, is sinds ze moeder is geworden ‘automatisch’ bezig met mindful drinken. “Omdat je wilt voorkomen dat je met een houten hoofd wakker wordt, terwijl de kids vroeg naast je bed staan.”

Haar tips: “Maak bewust beslissingen over wanneer je wel alcohol drinkt en wanneer niet. En neem alle ingrediënten voor je eigen virgin cocktail zelf mee, zodat je zeker weet dat je er een feestje van kunt maken. Het voelt gewoon alsof je gezellig meedoet, maar dan zonder alcohol.”

Annelijn 2 Martini
Bron: MARTINI

Favo cocktail

Op Martini-gebied is Annelijn ‘team Floreale’ en dit is haar favo non-alcoholische cocktail: de Floreale Spritz.

Ingrediënten:
75 ml MARTINI non-alcoholic Floreale
25 ml appelsap
10 ml sodawater
ijsblokken
citroenschijf

Vul een wijn- of ballonglas met ijs. Schenk de Floreale en het sap in het glas. Vul aan met sodawater. Roer zachtjes. Garneer met een dun citroenschijfje.

Extra touch

“Garnering is everything”, aldus Annelijn. “Zodra je een non-alcoholische cocktail mixt met andere drankjes, in een gezellig glaasje schenkt en een extra touch geeft, zoals mooie ijsblokjes, fruit of eetbare bloemen, voelt het meteen uit.”

Zin om La Dolce Vita ook eens te vieren zonder alcohol? Je koopt MARTINI Floreale en Vibrante nu in de aanbieding!

In samenwerking met MARTINI

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.