Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Minke (24): ‘Mijn vriend stuurt me Tikkies van de kleinste dingen, zoals het brood bij hem thuis’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Minke* (24) haar verhaal.

Minke’s verliefdheid begint namelijk te slijten en dat heeft een hele duidelijke reden: haar kersverse vriend stuurt haar Tikkie’s van de kleinste bedragen.

‘Mijn vriend stuurt me Tikkies van de kleinste dingen, zoals het brood bij hem thuis’

Geldzaken in relaties kunnen lastig zijn. Als de een het geld veel makkelijker uitgeeft dan de ander, dan kunnen daar nog weleens moeilijke gevoelens bij komen kijken. Dit is nu het geval bij Minke.

Hi Minke, kan je iets meer vertellen over jouw relatie?

”Nou, van een relatie is pas sinds kort sprake. Jesse en ik kennen elkaar vier maanden, waarvan we er nu twee een relatie hebben. Dat wil ik meteen wel even laten weten, want het is niet zo dat ik hem al jaren ken. We hebben het onwijs leuk, maar ik begin me nu wel te irriteren aan zijn kijk op geld. Hij is namelijk er zwart-wit en vindt dat alles ‘eerlijk’ moet gaan, terwijl ik het leuker vind om elkaar eens te trakteren.”

Wat is dan zijn definitie van ‘eerlijk’?

”Stel we nemen uiteten als voorbeeld: dan rekent hij het liefst de bon uit en betaalt hij wat hij heeft gegeten en gedronken. Dat vond ik eerst galant, omdat hij vaak meer at en dronk dan ik. Maar nu blijkt dat hij er een andere denkwijze op nahoudt. Hij denkt heel simpel: ‘jij betaalt voor wat je gebruikt’. En daar komen nu dus ook andere dingen bij kijken.

Als ik bij hem blijf slapen en een broodje smeer voor op werk, dan krijg ik daar diezelfde middag nog een Tikkie van €1,50 voor. Toen ik aangaf dat ik dat een beetje overdreven vond, begreep hij totaal niet wat ik bedoelde. Hij denk gewoon heel zwart-wit en dat vind ik soms lastig.”

Wat lijkt jou een fijne oplossing?

”Ik zou het allemaal wat minder afgepast willen. Als we samen een koffietje halen tijdens een wandeling, dan wil ik hem geen Tikkie daarvan sturen. Maar omdat hij dat wél doet, voel ik me in de maling genomen als ik alles maar laat gaan. Hij vindt het daarentegen dus helemaal niet als ik een Tikkie stuur van kleinere bedragen – wat dat betreft denken wij totaal anders.

Het lijkt mij fijn als we elkaar in het midden tegemoetkomen. Dat betekent wel dat hij af en toe zou moeten trakteren op iets en dat ik vaker Tikkies stuur van kleinere bedragen. Ik hoop dat hij aan dat idee kan wennen.”

 

*Minke haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.