Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Reizen 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Op deze eilanden is Mamma Mia opgenomen en ook jij kunt ze bezoeken

De zomervakantie is op komst en ook in Nederland beginnen eindelijk te temperaturen te stijgen. Zin in een tripje naar een tropische bestemming, maar nog geen idee waarheen precies? Misschien wordt deze wereldberoemde filmlocatie van Mamma Mia wel jouw plaats van bestemming.

Mamma Mia, here we go again!

Een derde Mamma Mia film op komst?

Er gaan heel wat geruchten dat er een derde versie van de legendarische Mamma Mia films onderweg is. De producer van de films, Judy Craymer, heeft in deze maand al aan meerdere bronnen bevestigd dat ze ideeën heeft voor een Mamma Mia 3. Ook geeft ze hierbij aan een comeback van Meryl Streep (die ook in The Devil Wears Prada speelde) als Donna Sheridan in gedachten te hebben.

In de tweede versie van de film was Meryl de grote afwezige. Dit omdat ze zich houdt aan de strenge regel om nooit een tweede versie van een film te maken. Toch verbrak ze deze regel voor iets minder dan 5 minuten op het einde van de film. Judy heeft er daarom vertrouwen in dat Meryl, mits het script steengoed is, toch wel mee zou willen doen aan een tweede vervolg.

Ondanks dat de plannen dus in de maak zijn voor een Mamma Mia 3, zullen we dus toch echt nog veel geduld moeten hebben. Gelukkig zijn er al wel twee van de films waar we ons helemaal in onder kunnen dompelen.

De prachtige filmlocaties die je gewoon kunt bezoeken

De Mamma Mia-films zijn opgenomen op veel verschillende prachtlocaties. Wij zouden alleen maar kunnen dromen van het eilandleven van Sophie en Donna Sheridan. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om gewoon voor een paar weekjes te doen alsof, op de eilanden waar de films zijn opgenomen.

Skiathos, Griekenland

Op het prachtige eiland Skiathos, met zijn schattige wit-blauwe huizen en zijn fijne zandstranden zijn veel scenes uit de eerste Mamma Mia film opgenomen. Ook bevindt zich hier de oude haven waar de drie vaders van Sophie elkaar voor het eerst ontmoeten.

Mamma Mia in Skiathos, Griekenland
Mamma Mia

Skopelos, Griekenland

Ook het groenste eiland van Griekenland heeft een ereplekje in Mamma Mia. Donna’s hotel bevindt zich op dit eiland. Skopelos heeft veel leuke dorpjes, wijngaarden en mooie stranden met de typische witte huisjes met witte daken.

Mamma Mia Skopelos scene
Mamma Mia

Vis, Kroatië

Niet veel mensen weten dat deze tweede film helemaal niet opgenomen is in Griekenland. De hoofdlocatie van Mamma Mia 2 is namelijk Vis in Kroatië. Vis wordt ook wel gezien als een van de minst bekende eilanden van Kroatië. De makers van de film hebben de locatie gekozen om de kosten te drukken. De film opnemen in Griekenland zou namelijk vele malen duurder zijn.

Scene Mamma Mia 2 in Vis Kroatie
Mamma Mia Here We Go Again

Griekenland is dé vakantiebestemming van 2023: dit zijn de 7 mooiste plekken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.