Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 26 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Minre (24): ‘Ik ben al een tijdje leuk aan het daten, maar hij laat mij (bijna) alles betalen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Seks met de verkeerde persoon? Verslaafd aan je telefoon? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week deelt de 24-jarige Minre* haar struggle. Ze is langzaam verliefd aan het worden, maar er is één ding dat haar tegenstaat: hij laat haar voor alles betalen.

‘Ik ben al een tijdje aan leuk het daten, maar hij laat mij (bijna) alles betalen’

Geld maakt niet gelukkig, zeggen we vaak genoeg. Toch is geld een bepalende factor in veel facetten van het leven – ook tijdens het daten. Want wat als jouw potentiële lover je telkens voor alle kosten op laat draaien? Het overkomt de 24-jarige Minre.

Hi Minre, kan jij iets meer vertellen over jouw dateleven?

”Sinds vier maanden ben ik heel leuk aan het daten met een jongen van 26. Laten we hem Tim noemen, voor het gemak. Tim en ik zijn zeker al op twaalf dates geweest – van deftig uiteten tot Maccie pakken. Eigenlijk vind ik alles met hem leuk.

Dat gevoel heb ik lang niet gehad. Want ondanks dat ik (volgens mijn vriendinnen) een serial dater ben, vind ik niet snel iemand leuk. Bij Tim merk ik dat mijn gevoel wel echt serieus begint te worden. Er is alleen een ding dat me tegenstaat: hij trekt amper zijn portemonnee.”

Heb je daar voorbeelden van?

”Van de twaalf dates waar we op zijn geweest, heb ik er zeker acht of negen betaald. Ik kan hem niet betrappen op gierige acties, want het is niet dat hij bij de ‘goedkope’ dates snel zijn pas trekt. Hij lijkt er eerder laconiek en passief in. Omdat ik het niet erg vind om te betalen, liet ik het in het begin steeds maar gebeuren. Maar nu het zo vaak is gebeurd zit het me toch dwars. Het gaat me niet om het geld, maar ik wil niet het gevoel hebben dat iemand gebruikt van mij maakt.”

Weet je iets over zijn financiële situatie?

”Voor zover ik weet is die gelijk aan die van mij. Hij heeft langer gestudeerd, dus we werken nu allebei net. Ik heb nooit gevraagd naar zijn exacte salaris, maar gezien de branche waar hij in werkt, schat ik die niet laag. Zelf mag ik ook niet klagen, dus vind ik het ook dubbel om het gesprek hierover te openen.”

Laat je weleens wat blijken van je gedachten over het betalen?

”Soms wacht ik iets langer met het pakken van mijn pinpas, maar verder heb ik het nog niet aangekaart. Een vriendin stelde voor om een WieBetaaltWat met hem aan te maken, maar ik weet nog niet wat ik daarvan vind. De kosten hoeven wat mij betreft precies eerlijk verdeeld te worden, alleen wel iets eerlijker dan nu.

Daarnaast heb ik dus nog nooit moeilijk gedaan om het betalen, dus ben ik bang dat het als donderslag uit heldere hemel komt als ik dit onderwerp aansnijd.”

*De naam van Minre is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.