Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 27 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Mannen zijn massaal ‘slachtoffer’ van The Girlfriend Effect: wat houdt dit in?

Wanneer mannen in een relatie belanden, waait er een frisse wind door hun leven – én door hun garderobe. Zo blijkt maar weer op TikTok. We zien in de nieuwe trendvideo’s van ‘The Girlfriend Effect’ hoe mannen veranderen wanneer ze een vriendin krijgen.

En sommigen gaan van een zes naar een negen – al komen de looks soms wel wat opgedragen over.

‘The Girlfriend Effect’ op TikTok

Zie jij een man in jouw omgeving een door een totale stijlevolutie gaan? Grote kans dat hij een vriendin heeft. En daarmee zeggen we niet dat mannen zelf niet experimenteren met kleding, maar in de meeste gevallen is het een vrouw achter die net iets te toffe outfit.

‘The Girlfriend Effect’ verwijst naar het moment dat de man zijn fysieke verschijning aanpast zodra hij een relatie aangaat. Zijn vriendin neemt de rol van persoonlijke stylist op zich en verandert alles, van zijn haar tot zijn huidverzorgingsroutine en vooral zijn kleding.

@yzelleduran

At least he gave me something to work with 🫶🏼 #glowup #girlfriendeffect

♬ greedy tate mcrae unreleased – babytatie1

Op TikTok delen vrouwen nu foto’s van hun partners voor hen en in de relatie. We zien dat de meeste mannen er een totaal andere stijl en vaak ook ander kapsel op nahouden.

@exeandalexia

Girlfriend effect 😚😂 #fyp #girlfriendeffect #couplegoals #fürdich #coupletrend

♬ greedy tate mcrae unreleased – babytatie1

@grace.enlow

I love this trend #couplesoftiktok #girlfriendeffect #dating #husbandwife #mensfashion

♬ greedy tate mcrae unreleased – babytatie1

Kritiek op de trend

Waar een nieuwe trend opduikt, komt vaak ook wat kritiek om de hoek kijken. Ondanks de indrukwekkende transformaties, hebben sommige TikTokkers een afkeer naar ‘The Girlfriend Effect’. Volgens hen laten vrouwen hun partner niet zelf experimenteren en ontwikkelen, maar dragen zij letterlijk op wat ze aan moeten trekken.

“If this woman is helping him find a more tasteful way of executing his personal style, that’s one thing. But a lot of women are not doing that,” zegt TikTokker Ash in een recente video. “They are just purely telling their boyfriends what to wear and getting rid of any sort of personal style that these boys have accumulated for themselves.”

@velvteenrabbit

#stitch with @NotWildlin your boyfriend is not an accessory. if you want a doll to dress up, build-a-bear.

♬ original sound – ash

‘Boyfriend Air’

Slecht nieuws voor ons vrouwen, want het tegenovergestelde schijnt waar te zijn voor ons. De term ‘Boyfriend Air’ houdt in dat vrouwen er slordiger uitzien nadat ze tijd met hun vriend hebben doorgebracht, omdat ze opgaan in het moment of zich alleen concentreren op hun partner.

Of dit echt zo is, kunnen we natuurlijk nooit bewijzen. De één zal zich meer berusten in een relatie en er daarom niet op ieder moment full glam uitzien. De ander zal juist extra haar best doen voor een partner – zo is het voor iedereen anders.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.