Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 17 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Vergeet de Clean Girl, in 2024 kleden we ons volgens de virale ‘Mob Wife Aesthetic’

Dat 2024 het jaar is om de touwtjes iets te laten vieren, is wel duidelijk. Eerst zwaaiden we de matcha-en-pilates-cultuur gedag. Nu lijkt ook het einde van de clean girl nabij. Het is namelijk een heel andere esthetiek die TikTok op dit moment overneemt, namelijk de mob wife.

Ja, dat lees je goed. In 2024 wil jij je kleden en opmaken als de vrouw van een gevaarlijke maffiabaas. Het is een vibe, dat zeker.

TikTok is in de ban van de Mob Wife Aesthetic

Wat TikTok betreft, mag de clean girl in 2023 blijven. Geen saaie make-uplooks meer, geen glad getrokken haren en zeker geen athleisure meer. Ook quiet luxury is niet de vibe van dit seizoen. Nee, het is de vrouw van de maffiabaas die als groot inspiratiebron dient.

Denk aan de maffiavrouwen in de films. Die sierlijk door de straten van Italië dwaalden in extravagante bontjassen, groots geföhnde haren en een duistere make-up look. Niks clean en niks quiet. Hoofdrolspeelsters in maffiafilms stralen altijd seks, welvaart en zelfverzekerdheid uit.

Hoe creëer je de look?

Fan van de mob wife aesthetic? Dan is het tijd om alles uit de kast te trekken voor een bold glam. De bontjas, grote sieraden, designer handtassen zijn daarnaast kenmerkend voor de outfit van de maffiosa.

Printjes en texturen zijn elementen waar de mob wife lekker op gaat. Wat dacht je van een print á la Versace? Of een fluwelen blazer á la Gucci? Allemaal dingen die perfect passen binnen de mob wife aesthetic. 

@loveyoumariemuch

The Mob Wife Aesthetic is the hottest new trend of 2024 and here’s how you can style it with clothes that you might already own! 👢🍸 #mobwife #mobwifeaesthetic #mobwifewinter #mobwifeoutfit #maffiawife #fashiontrends #fashiontrends2024 #2024fashiontrends #2024fashiontrendprediction

♬ original sound – marie | fashion styling tips

Hoewel we Hailey Bieber kennen als een clean girl pur sang, heeft de ons de afgelopen maanden ook verrast met wat looks die meer neigen naar de mob wife. En we weten allemaal wat er gebeurt als Hailey over gaat op een volgende stijl. Dit is een voorbode dat 2024 draait om bold glamour, sensuele make-up en mysterie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.