Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé modekleuren voor de lente en zomer van 2021

Na een grauw jaar vol joggingbroeken, is het hoog tijd voor een goede overdosis aan kleuren. De lente en zomer staan in het teken van kleur en worden uitbundig. Welke kleuren je in je kast moet hebben hangen? De Spring/Summer 2021-modeshow vertellen het je zodat je je garderobe alvast kunt gaan vullen.

Felle tinten geven ons het optimisme wat we nu nodig hebben.

Kleuren lente en zomer 2021

We zeiden het al, een jaar vol grauwe joggingbroeken heeft ons nou niet bepaald goed gedaan. Tuurlijk, dat comfort key is zijn we nu wel achter maar dat comfort kunnen we ook uit modieuze stukken in fijne kleuren halen. Tijdens de Spring/Summer 2021-modeshows was dan ook één ding zeker: we gaan ons hullen in uitbundige kleuren. Of je nu een hele outfit of een knallend accessoire neemt, kleur is terug in de mode. We zetten de populairste varianten voor komend seizoen op een rij.

1. Groen als gras

Symbool voor de lente is dat alles in bloei staat, niet alleen in de natuur maar ook in jouw garderobe. Vul je kast met grasgroene items van Bottega Veneta of Victoria Beckham. Draag je liever geen groen? Kies dan voor een mooi accessoire, zoals een catchy tas van Louis Vuitton, die de kleur in allerlei designs liet terugkomen.

Louis Vuitton / EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Bottega Veneta

2. Knalroze

Dat roze dé kleur voor aankomende zomer wordt, is inmiddels wel duidelijk. Het liefst in een knalroze variant, maar eigenlijk mag je alle kleuren roze met elkaar combineren. Valentino ging voor een oversized hemd (die all-over Instagram staat) in knalroze, Isabel Marant koos voor roze minijurkjes met print en Bottega Veneta liet het bij poederroze.

Valentino
Isabel Marant
CHANEL / STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

3. Oranje boven

Dit jaar ziet ook Koningsdag er weer anders uit, maar dat betekent niet dat je niet in een oranje outfit gespot mag worden. Feloranje was een hit op de catwalks van Acne Studios, Burberry en Versace. Mocht je geen hele outfit willen dragen, ga dan voor een mooi accessoire in de kleur.

kleuren mode lente zomer 2021
Acne Studios
Versace

4. Ultimate Grey

Pantone voorspelde al dat ‘Ultimate Grey’ een van de kleuren voor 2021 zou worden en dat klopte. Op de catwalks van Dior, Acne Studios en Louis Vuitton zagen we de grijsblauwe kleur meerdere keren terugkomen. De tint zorgt voor een vorm van rust terwijl het tegelijkertijd niet grauw en saai is, fijn voor zomerse dagen.

Dior
kleuren mode lente zomer 2021
Louis Vuitton / Lucas BARIOULET / AFP

5. Illuminating

Wederom een kleur die door Pantone werd voorspeld als dé kleur voor 2021: Illuminating. Op de catwalks zagen het geel terug bij Lanvin, Jacquemus, Natan en Giambattista Valli in allerlei verschillende stukken. Maar niet alleen zachtgeel was aanwezig, ook fel geel kwam terug bij Miu Miu.

mode kleuren 2021
Jacquemus
Miu Miu

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.