Gina Koninkx
Gina Koninkx Post 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij alle grote fashion icons zien we deze nieuwste modetrend voorbij komen: de minirok

Nu de fashion weeks weer achter de rug zijn, wordt het tijd de eindstand op te nemen. Wat gaan we zien, en wat vooral niet? Eén ding is zeker: de outfits van alle mode influencers die aanwezig zijn bij de fashion weeks zijn net zo bepalend als de shows zelf. Daaruit hebben we een nieuwe modetrend kunnen oppikken die we ineens op alle grote Instagram accounts voorbij zien komen: de minirok!

Va-va-voom die prachtige benen van jou mogen gezien worden deze zomer. In deze nieuwe modetrend zijn jouw benen namelijk al van heinde en ver te zien. De minirok gaan we overal terug zien in 2022. Kan uiteraard worden gedragen met blote benen maar ook met een dikke maillot, zo liet Chiarra Ferragni zien.

De minirok is dé modetrend van 2022

De jaren 60 hebben nog altijd veel invloed op de huidige modetrends. Zo ook de minirok. Volgens officiële begrippen een rok die tot nét boven de knie komt en symbool staat voor de bevrijding van de vrouw. Modeontwerpster Mary Quant ontwierp de minirok in 1958. Uiteindelijk werd dit item het belangrijkste kledingstuk van de jaren 60. De minirok anno 2022 zien we voornamelijk terug met een A-lijn, maar ook het geplooide rokje wordt een hit.

Chiara Ferragni in de minirok

Niemand minder dan het Italiaanse fashion icoon Chiarra Ferragni werd in New York City gespot in een minirokje. Mini is-ie zeker en het lijkt ons met deze temperaturen bijzonder koud, maar dit bewijst nog meer eens dat fashion boven comfort gaat. Net als een aantal andere mode iconen styled Chiarra het rokje met een grote riem. De buckle belt is namelijk ook helemaal terug van weggeweest.

Caro Daur combinieert de rok met een riem

Caro draagt de rok net als Chiara met een grote riem. Opvallend: beide vrouwen showen ook hun buik waardoor het rokje nog wat kleiner lijkt. Brengt ons meteen bij een andere modetrend: de cropped blazer, vaak gedragen op een pantalon of zoals hier, op een minirok.

Leonie Hanne in knaloranje

Leonie werd bij de Prada show gespot in dit ultrakorte knaloranje rokje. Wij zijn fan! Vooral de combinatie met de grijze trui is een hit. Kort ordinair? Zeker niet!

Emili Sindlev in een setje

Ook stylist & creative director Emili Sindlev is fan van de nieuwste modetrend. Zij combineert de minirok met een bijpassende bomber in felle kleur. Naast zuurstokroze gaan we dit modeseizoen nog heel veel andere toffe kleuren zien. Hier lees je alles over de modekleuren van het seizoen 2022.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.