Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 22 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de modekleuren voor de lente en zomer van 2022

Na een grauw jaar vol joggingbroeken, is het hoog tijd voor een goede overdosis aan kleuren. De lente en zomer staan in het teken van kleur en worden uitbundig. Welke kleuren je volgens de laatste modetrends in je kast moet hebben hangen? De Spring/Summer 2022-modeshows vertellen het je zodat je je garderobe alvast kunt gaan vullen.

Felle tinten geven ons het optimisme dat we nu nodig hebben.

Modekleuren voor de lente en zomer van 2022

We zeiden het al, een jaar vol grauwe joggingbroeken heeft ons nou niet bepaald goed gedaan. Tuurlijk, dat comfort key is zijn we nu wel achter maar dat comfort kunnen we ook uit modieuze stukken in fijne kleuren halen. Tijdens de Spring/Summer 2022-modeshows was dan ook één ding zeker: we gaan ons hullen in uitbundige kleuren. Of je nu een hele outfit of een knallend accessoire neemt, kleur is terug in de mode. We zetten de populairste varianten voor komend seizoen op een rij.

1. Zuurstokroze

Vorige zomer kwam roze al terug in de mode en dit seizoen wordt dat zeker niet anders. De trendkleur komt in allerlei varianten, van blouses tot jurken en van tassen tot andere accessoires. Bij Valentino zagen we korte, roze cut-out jurkjes, Chanel ging voor sets in babyroze en Blu Marine koos voor meerdere roze looks op de catwalk.

CHANEL
Peter White/Getty Images
Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

2. Knalgeel

Vorig jaar deed het zachte geel al haar intrede bij de modetrends, deze zomer wordt geel nog belangrijker in je garderobe. De kleur geeft direct een zomerse touch aan je outfit en zorgt voor een dosis vrolijkheid. Chanel ging voor een co-ord set in de kleur geel, Prada ging voor lange gele rokken en bij Hermès zagen we zachtgele, leren jurken.

Prada
CHANEL
Filippo Fior / Hermes

3. Groen als gras

Symbool voor de lente is dat alles in bloei staat, niet alleen in de natuur maar ook in jouw garderobe. Ga voor een volledig groene look zoals bij Prada en Acne Studios of kies voor een sportieve look zoals op de catwalk van Dior. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een groen accessoire.

Prada
Dior
Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

4. Purple fever

Waar we pastelkleurig paars al in eerdere modetrends zagen, is het deze lente en zomer felpaars dat gezien mag worden. Bij Valentino zagen we meerdere paarse looks, in lange zomerse jurken. Lanvin showde sets in paars leer en Richard Quinn ging voor luchtige co-ord sets.

Peter White/Getty Images
Peter White/Getty Images
Kate Green/BFC/Getty Images

5. Beige, beige, beige

In de wintermaanden was het al een hit, maar ook voor de zomermaanden zijn beigekleurige items een musthave. Lichte kleuren geven de modetrends voor de lente en zomer een fris uiterlijk en zorgen tegelijkertijd voor warmte. Zo zagen we oversized jassen bij Balmain, zwierige pantalons met crop tops bij Hermès en beige pakken bij Chloé.

Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Hermès
Kristy Sparow/Getty Images

6. Spierwit

Volledig witte looks staan weer tussen de modetrends voor de lente en zomer van 2022. De kleur licht direct op en staat voor een krachtig statement. We zagen ze op de catwalk bij Dior, die ging voor volledige witte co-ord sets en bij Louis Vuitton, die koos voor zwierige zomerjurken in het wit. Ook bij Acne Studios werden zomerse, witte looks gespot.

Dior
Peter White/Getty Images
Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Dit zijn modetrends uit de 00’s waar we nu om moeten lachen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.