Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 5 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de grootste modetrends voor Lente/Zomer 2021

Hoewel het pas januari is, kunnen wij al niet wachten op de eerste lentedagen. En nu ook het einde van de pandemie in zicht komt, betekent het dat we eindelijk weer eens wat leuks uit onze garderobe kunnen trekken. Hoog tijd om de modetrends voor Lente/Zomer 2021 even door te nemen.

Leg je joggingbroek maar achterin de kast, want post-corona mode gaat er anders uitzien.

1. Think pink

Gezien bij: JW Anderson, Gucci, Chanel, MSGM, Cecilie Bahnsen, Molly Goddard
Een van de grote modetrends die we aankomend seizoen gaan zien is de kleur roze, heel veel roze. En dat is geen verrassing, want in 2020 zagen we al de eerste collecties met de felle kleur verschijnen. Zo lanceerde Jacquemus al een volledig roze collectie in december. Ook op de catwalks voor Spring/Summer 2021 zien we verschillende tinten roze, vaak gecombineerd. MSGM, JW Anderson, Gucci en Chanel gingen al met de kleur aan de haal en wij ook dit seizoen.

modetrends
Chanel Spring/Summer 2021 / STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
MSGM Spring/Summer 2021

2. Bralette

Gezien bij: Versace, Jacquemus, Alberta Ferretti
Zichtbare lingerie is al langer een ding en daarom is het geen verrassing dat bralettes komende zomer weer gezien mogen worden. Niet alleen Versace liet de bralette tijdens de Spring/Summer 2021 show als basis terugkomen, ook bij Alberta Ferretti en Jacquemus werd lingerie een onderdeel van de outfit.

modetrends lente zomer
Versace Spring/Summer 2021
Jacquemus Spring/Summer 2021

3. Flare

Gezien bij: Versace, Proenza Schouler, Charlotte Knowles, Nensi Dojaka
Een aantal jaren geleden maakte de broek uit de seventies een comeback en tijdens de Spring/Summer 2021 shows zagen we hem weer terug. En wat is er fijner voor de zomer dan een zwierige pantalon of een fijne bootcut? Precies, nada. Het moge duidelijk zijn dat we behoefte hebben aan de vibes van de seventies, maar dan post-corona.

Nensi Dojaka Spring/Summer 2021
modetrends zomer lente
Proenza Schouler Spring/ Summer 2021 / Daniel Shea
Versace Spring/Summer 2021

4. Minirokjes

Gezien bij: Blu Marine, Miu Miu
De modetrends voor Lente / Zomer 2021 vragen om minirokjes en niet zomaar minirokjes. De rah-rah rok maakte haar debuut op de catwalks bij Blu Marine en Miu Miu. Een klassieker in een modern jasje. En dit is alles wat we willen voor 2021.

modetrends lente zomer
Miu Miu Spring/Summer 2021

5. Retro jasjes

Gezien bij: Miu Miu, Gucci, Adidas
Kennen we de populaire jasjes van Adidas Originals nog? Natuurlijk, het track jack waar niemand genoeg van kon krijgen. We hebben goed nieuws: hij mag deze lente en zomer weer uit de kast, want de modetrends liegen er niet om. Op de catwalks van Miu Miu en Gucci zagen we het retro jasje al terugkomen. Een perfect item voor als je je joggingbroek nog niet helemaal los kunt laten en in de sportieve stijl wilt blijven.

modetrends lente zomer
Gucci Spring/Summer 2021
Miu Miu Spring/Summer 2021

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.