Aartie Narain
Aartie Narain Fashion 4 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de grootste modetrends van 2021 die we overal gaan zien volgens de catwalks

Het nieuwe jaar gaat gepaard met nieuwe voornemens, doelen én natuurlijk modetrends. Na een jaar loungewear en comfortabele kleding, is het tijd voor wat anders. Dit jaar komen (bijna) alle modetrends onder een vergrootglas te liggen, maar we verwelkomen ook nieuwe trends. Dit zijn de modetrends die 2021 zullen domineren.

Een nieuw jaar betekent nieuwe mode. Van oversized blazers tot wijde broeken, het mag dit jaar allemaal.

Modetrends 2021 volgens de catwalks

Hoewel de wereld in 2020 vrijwel tot stilstand kwam, gingen er nog steeds veel (virtuele) modeshows door. Het nieuwe jaar belooft enorm veel prachtige, draagbare en comfortable modetrends en wij hebben de beste trends voor jou uitgezocht. Enne, dat scheelt jou weer, want zo heb je meer tijd om online te winkelen.

1. Patronen

Geloof het of niet, maar het mixen van verschillende patronen wordt de trend van dit jaar.  Als je met deze trend niet de eye catcher wordt, weten wij het ook niet meer. We adviseren je wel om de rest van je outfit lekker simpel te houden zodat de patronen er helemaal uitspringen.

FASHION – FRANCE – VUITTONLucas BARIOULET / AFP

2. Luxere loungewear

Comfort is key, dat hebben we vorig jaar wel geleerd. Gezien het feit dat iedereen gespot werd in de meest comfortabele loungewear, is het alleen maar logisch dat de grote modehuizen een manier vinden om hier een trend van te maken. Fluwelen trainingsbroeken en veel kettingen zijn enkele manieren waarop je je loungewear naar een hoger niveau kunt tillen.

Modetrends 2021
ANP

3. Oversized pakken

Ook de pakken zijn here to stay. En daar zijn we maar wat blij mee, want een pak geeft je gelijk een bossy look. Oversized pakken zijn al een lange tijd terug in het straatbeeld. In 2021 krijgt het pak een comfortabele update in de vorm van losse pantalons en oversized blazers van de meest zachte materialen.

modetrends 2021
Louis Vuitton – Runway – Paris Fashion Week S/S 2021

4. Breisels

Onze favoriet voor het jaar: breisels. Vorig jaar maakte deze trend al  een comeback en ook in 2021 mag de modetrend niet ontbreken. Wij kunnen niet klagen, want deze lange breisels zijn heerlijk om in weg te kruipen tijdens het thuiswerken. Do we need to say more?

Louis Vuitton – Runway – Paris Fashion Week S/S 2021

5. Doorschijnende laagjes

Experimenteer met kleuren en verschillende materialen. Het geeft een extra touch aan je outfit omdat je verschillende kleuren en texturen met elkaar combineert. Let’s go transparent. 

Paris Fashion Wee

6. Lange blouse

Met een zwaar jaar achter de rug, willen we niets liever dan iets lekker simpels. Daarom gaan we voor back to the basics op het gebied van modetrends. Denk aan een klassieke blouse, maar dan nét wat anders. Deze variant van de Victoria Beckhams stripped down collectie is alles wat je nodig hebt dit jaar.

7. Denim

Bye, bye skinny jeans: 2021 staat volledig in het teken van wijde denim jeans. Nu het leven weer stukje bij beetje naar normaal gaat en we ons iets vaker in het openbaar vertonen, zoeken we een representatieve broek mét het comfort waar we nu zo aan gewend zijn. Maar het is ook lekker comfortabel om te dragen tijdens het thuiswerken.

Lees ook: De mooiste haarkleuren die we gegarandeerd gaan zien in 2021

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.