Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 6 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

MOMO Amsterdam: bij deze verfijnde klassieker wil je een keer gegeten hebben

Al sinds 2008 prijkt MOMO op het prestigieuze hoekje aan de Hobbemakade naast de ingang van het Vondelpark. Sinds we er voor het eerst langs liepen, staat het restaurant op ons lijstje. Gisteren gingen wij langs om te proeven of alle goede verhalen nu echt klopte.

Spoiler: ja, de verhalen kloppen. Als je nog niet overtuigd bent om een reservering bij MOMO te maken, dan gaan wij je nu een paar redenen geven om dat wel te doen.

Nu de feestdagen eraan komen, zijn velen op zoek naar een fijn restaurant om het jaar feestelijk af te sluiten. Als je iets te vieren hebt, dan is dit de plek.

Momo Amsterdam
MOMO

MOMO: de plek om eens lekker uit te pakken

Of het nu gaat om het eten, de service of de ambiance: ‘high-end’ is het juiste woord om MOMO te beschrijven. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. De sfeer in de zaak is gemoedelijk en de service is  hartelijk. Ook het publiek is gevarieerd; van jonge stellen tot grote gezelschappen zagen we om ons heen dineren.

 

De ambiance: een eclectisch interieur met Japandi invloeden

Wanneer je binnenkomt, valt niet alleen het interieur op, maar ook de vormen in het restaurant. De grote bar en de open keuken vormen de twee centerpieces van de zaak – waarachter we bartenders en chefs met passie hun vak zien uitvoeren. Dat ze bij MOMO streven naar perfectie is voelbaar, maar niet op een pushy manier.

De stijl van het interieur, ontworpen door BARANOWITZ + KRONENBERG, laat zich het best omschrijven als minimalistisch, warm en tijdloos. Er zijn veel fijne nisjes en hoeken. En erg belangrijk: we spotten geen enkele ‘slechte tafel’. Je weet wel, zo’n tafel waarvan je niet hoopt dat je die krijgt. Wij namen plaats aan het raam met uitzicht op het verlichte Holland Casino, wat voor een extra feestelijk gevoel zorgt.

Momo Amsterdam
MOMO

Het eten: de beste ingrediënten in de juiste samenstellingen

Met MOMO in de stad, hebben wij geen Nobu meer nodig. Hier eet je namelijk op hetzelfde niveau of – durven we het te zeggen? – misschien zelfs een tikkeltje luxer.

Na een blik op de kaart te hebben geworpen, wisten we het al: wij moeten ons laten adviseren. Letterlijk alle gerechten op de kaart zien er lekker uit, dus een beetje advies van het team kwam goed van pas. Zonder moeite wisten zij een mooi menu samen te stellen – dat startte met één van de paradepaardjes op de kaart: de toro tartaar met Beluga kaviaar. Deze werd gepresenteerd in een lichtgevende dome van ijs. Daarmee is de toon meteen gezet.

Als volgende gerechtje kwamen de dunne plakjes van yellowtail met koriander-chili & yuzu-soja. De vis was zo zacht dat het smelt op je tong. De complementaire ingrediënten vullen het mooi aan, maar zijn niet te overheersend.

MOMO Amsterdam
MOMO
Momo
MOMO

De sushi van MOMO mochten we natuurlijk niet overslaan, want daar hadden we al vele verhalen over gehoord. En na het proeven wisten we waarom. Het zit ‘m in de hoogwaardige ingrediënten, maar ook in het dunne laagje rijst en de verse wasabi. Alles klopt.

Enfin, we zouden uren kunnen praten over de gerechten. Maar het is waarschijnlijk wel duidelijk dat alles in de smaak viel. Toch willen we je één ding op het hart drukken: verlies je niet in de vele small plates en ga ook voor een hoofdgerecht. De laatste ronde die ons geadviseerd werd, was namelijk echt het klapstuk van het diner. We kregen de zwarte kabeljauw met een spicy misosaus en de wagyu beef slices met een trio van sausjes.

Momo amsterdam
MOMO

De conclusie: bij deze tijdloze klassieker wil je een keer gegeten hebben.

Ons oordeel? Hier wil je een keer gegeten hebben. Het is niet zomaar een hapje eten, maar echt een ervaring an sich. Het is daarom niet gek dat het restaurant al zoveel jaar op hoog niveau opereert in onze hoofdstad: MOMO is een tijdloze klassieker in Amsterdam.

Aan deze high-end beleving hangt ook een erg ‘high-end prijskaartje’, dat is iets om rekening mee te houden. Maar als je zin hebt om jezelf in de watten te laten leggen door een awardwinning barteam (dus sla de cocktails niet over) en chef Hariprasad Shetty, dan is MOMO iedere cent waard.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.