Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 9 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Hotspot in de zon: op dit Amsterdamse dakterras wil je rosé drinken en oesters klappen

Als het zomerse weer eenmaal doorbreekt, doen we niets liever dan op het terras zitten in de zon. Alle vitamine D pakken, nu die er eindelijk is. Mocht je nog op zoek zijn naar een plek om dit te doen, hebben wij een dikke tip voor je: het (dak)terras van MR PORTER in Amsterdam.

Het terras van MR PORTER is een begrip in Amsterdam. We kennen het als de high-end plek om een goed stuk vlees te eten. Dat deden we eerder ook bij hen op Ibiza, maar nu gaan we juist voor een lichte bestelling: oesters, rosé en bites.

Het dakterras op bij MR PORTER

Veel mensen die in een stad wonen, dromen van een dakterras. Maar wat doe je als het warm is en je hebt geen dakterras? Juist, dan zoek je gewoon een fijne zaak uit die er eentje heeft. Een van de bekendste dakterrassen van Amsterdam is die van W Hotel, waar ook MR PORTER z’n restaurant heeft. Op de zesde verdieping, in een pand dat vlak achter het Paleis op de Dam staat, heb je prachtig uitzicht over de stad.

Voor de nodige verkoeling neem je een duik in het 22-meter lange zwembad. Zo houd je het comfortabel vol, zelfs tijdens de warmste zomerdagen. Of je nu komt genieten voor van een luxe lunch, een ontspannen middag met vrienden of een romantische avond onder de sterrenhemel, MR PORTER biedt alles wat je nodig hebt voor een perfecte zomerdag op grote hoogte.

Borrelen met oesters

Heb jij het gevoel dat je hier alleen ‘mag’ neerstrijken voor een uitgebreid diner? Think twice. In de zomerse maanden focust MR PORTER zich namelijk ook erg op rosé en oesters. Wij gingen voor een heerlijk lichte rosé (blijft toch favoriet op een zomerse dag) en de oesters met kruiden-vinagrette.

Het leuke aan de kaart van MR PORTER is dat je de gerechten op allerlei momenten kan bestellen. Je kan een ‘voorgerecht’ kiezen als je uitgebreid gaat dineren, maar je kan datzelfde gerecht ook kiezen als bite bij de borrel. Dat wetende, gingen wij voor de spicy yellowtail sashimi. Dit is rauwe witvis in een krokantje, met een heerlijke saus erover. Daarna aten we de fameuze carpaccio, die straalt in simpelheid. Maar goed, ze weten hier natuurlijk ook wel hoe met vlees om te gaan. Om het af te toppen, gingen we voor de mais en garnalen salade. Als je van zomerse gerechten houdt met pit, is dit wat voor jou.

Voordat je de volgende keer dat het 25+ graden is naar een overvol en chaotisch terras fietst, denk dan aan MR PORTER. Daar zit je hoog, heerlijk en kan je het zo bont maken als je zelf wil.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.