Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Creative 4 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

11 x Nederlandse black-owned businesses om te supporten

Gisteren deelden mensen massaal zwarte vlakken op social media, in het kader van Blackout Tuesday. Het idee erachter is dat bedrijven en mensen een dag zouden stoppen met berichten over henzelf delen, en in plaats daarvan linkjes, bronnen en updates zouden delen met betrekking tot de zwarte gemeenschap.

Wij deelden ook een zwart vlak op het Instagram-account van NSMBL, en willen in dit artikel plaats maken voor Nederlandse black-owned business die jij kunt supporten.

Black-owned businesses in Nederland

Het supporten van black-owned businesses, is net als het vechten tegen racisme, altijd nodig. Where you spend your money, is where you give your power. Het supporten van Nederlandse black-owned businesses draagt bij aan de zichtbaarheid en representatie in bepaalde industrieën.

Support bieden en actief tegen racisme vechten gaat niet alleen over je stem laten horen en geld doneren. Het is voor ons allemaal de hoogste tijd om na te denken waar je geld heen gaat en wie je allemaal volgt. Want hoe wit ziet jouw feed eruit? De volgende elf mensen en merken volgen, zal er niet alleen voor zorgen dat je laat zien dat je hen support, maar helpt ook om je feed minder wit te maken #brownupyourfeed.

Voel je vrij om nog meer Nederlandse black-owned businesses met ons te delen, dat kun je doen door een reactie achter te laten op Facebook, of ons een DM te sturen op Instagram.

1. Elena Corolina

Elena Corolina is een sieradenmerk wat handgemaakte sieraden maakt en gevestigd is in Amsterdam. Zoetwaterparels staan centraal in de collecties. Daarnaast worden ook andere materialen gebruikt, zoals echte edelstenen. Ook fijn: het is ook mogelijk om een sieraad helemaal naar eigen smaak te laten maken. Hier vind je de collectie, maar vergeet ook niet de Instagram-pagina te volgen, want alle plaatjes zijn parels.

2. Glazed

Misschien ken je Daniel Smedeman als nail artist van Lakwerk, maar vergeet ook zeker niet de Instagram-pagina van Glazed te volgen voor de nodige inspiratie op het gebied van nail art.

3. Lait de coco

Creative content creator Sheila Janet verzamelt de tofste vintage finds en handgemaakte stukken voor Lait de coco. Dit account is zeker het volgen waard, en houd ook goed de stories in de gaten. Voor je het weet is er een nieuwe IG sale.

4. Explore Utrecht

Daina is de oprichtster van Explore Utrecht, dé city guide door locals gemaakt, voor iedereen die geïnteresseerd is in Utrecht. Of je nou net naar de stad verhuisd bent, of je hebt een dagje weg op de planning: op Explore Utrecht vind je de fijnste tips.

5. @Iladani_

De illustraties van Requilia zijn echt prachtig. Haar volgen op Instagram zal niet alleen zorgen voor een artistiek tintje aan je feed, maar geeft je ook de kans om deze mooie illustraties te kopen. Via een DM kun je om meer informatie vragen of een bestelling plaatsen. Thanks us later.

6. Baked Treats

Cakes en ander zoetigheid wat door de brievenbus bezorgd kan worden, do we need to say more? Laat het nou net bijna Vaderdag zijn.. Op de site zie je het aanbod en vind je meer informatie.

7. @bloss.beauty

Nog op zoek naar een wenkbrauwstylist in Rotterdam? Dan is Bloss Beauty een goeie. Maar dit Instagram-account is ook leuk om te volgen als je op zoek bent naar tips. In IGTV’s worden namelijk handige tips gegeven. We love it.

8. @nenecreates

Fan van mooie plaatjes? Dan is het account @nenecreates echt iets voor jou. Naast mooie fotografie, vind je er ook inspirerende woorden én kun je de dialoog aangaan.

9. Libaya

Grote kans dat je @nsimbavalene wel kent. Is het niet als schrijfster, dan wel als moderator óf als eigenaar van modelabel Liabaya. De items zijn geïnspireerd op Afrikaanse vrouwen.

10. Creative Women Collective

Awura is het brein achter Creative Women Collective. Creative Women Collective verbindt vrouwen online (door middel van podcasts en blogs) en offline (door evenementen). Online en offline worden creatieve vrouwen geprikkeld om nog groter te dromen. Naast Creative Women Collective, heeft Awura ook Creative Women Agency opgezet. Een eventmarketing agency.

11. May and Fay

Cindy Bryson is de eigenares van May and Fay. Bij May and Fay vind je behang, prints, kleden en kussens voor kinderen en volwassenen. Het Instagram-account staat vol met interieurinspiratie en grafische prints.

Lees ook:

  • Wat je zelf kunt doen tegen racisme
  • White privilege – Wat is het precies en wat is de impact?
  • Deze celebrities staan op tegen racisme en steunen Black Lives Matter
  • Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

    Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.