Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 8 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Lifehack – Zó zorg je ervoor dat je je haren minder hoeft te wassen

Je haren wassen. Het is elke week (of dag) voor iedere vrouw weer een struggle. Het liefst was je je haren zo min mogelijk met alsnog een mooi resultaat. In werkelijkheid is dat helaas niet altijd haalbaar en loop je toch met een vet kapsel rond. Toch zijn er wel manieren om je haren minder te wassen. Wij leggen je uit hoe.

We willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk een mooi kapsel hebben zonder je haren iedere dag te moeten wassen.

1. Laat je haren wennen

Je hebt vast weleens van je kapper gehoord dat je je haren moet laten wennen door het minder te wassen. Maar hoe pak je dit aan? Het is namelijk niet altijd makkelijk om met vet haar rond te lopen. De afgelopen periode was natuurlijk perfect om je wasbeurten eens een paar dagen uit te stellen. Je kon makkelijk je haren minder wassen zonder dat mensen er iets van zagen. Na een aantal weken zul je dan merken dat je haar minder snel vet wordt en dat je het dus ook minder hoeft te wassen.

Heb je de afgelopen periode niet gebruikt om je wasbeurten uit te stellen? Zorg er dan voor dat je begint met het afbouwen van je wasbeurten. En ja: het kan een moeilijke periode zijn, maar het resultaat is het waard. Heb je wel vet haar? Gebruik dan droogshampoo en doe je haar in een nonchalante knot. Easy does it.

2. Gebruik lichte shampoo

Op de dagen dat je je haren wél wast, is het belangrijk om een lichte shampoo te gebruiken. De shampoo die je kiest verschilt natuurlijk per haartype, maar er zijn wel een paar algemene regels. Een heldere, doorzichtige shampoo is lichter en verzwaart je haar minder dan een dikke shampoo. Dit zorgt er dus ook voor dat je haren minder snel vet worden en dat je het minder hoeft te wassen. Gebruik altijd een shampoo zonder siliconen en parabenen.

3. Gebruik minder conditioner

Niet alleen dikke shampoo maakt je haar zwaar en sneller vet, ook conditioner zorgt hiervoor. Natuurlijk is conditioner wel nodig om je haar te verzorgen, te laten glanzen en het zacht te maken. Zorgt er daarom voor dat je conditioner alleen aanbrengt in de lengtes en punten van je haar. Als je het op je aanzet aanbrengt, is je haar in no-time weer vet. Daarnaast is het belangrijk om een conditioner te kiezen die vrij is van siliconen en parabenen.

4. Droogshampoo is je beste vriend

Droogshampoo is je beste vriend als je je haren minder wil wassen. Inmiddels heeft iedereen wel een busje droogshampoo in het badkamerkastje staan. Just in case of voor dagelijks gebruik. Toch gebruikt bijna iedereen droogshampoo verkeerd, bijvoorbeeld pas als je haar vet begint te voelen. Het is dan eigenlijk al te laat om droogshampoo effectief te gebruiken.

Droogshampoo kun je namelijk beter gebruiken op schoon haar. Droogshampoo neemt olie en talk beter op wanneer het uit je hoofdhuid komt, dan wanneer er al een laagje op je hoofdhuid ligt. Doe je droogshampoo dus voortaan meteen in schoon haar, want voorkomen is beter dan genezen.

5. Begin bij je hoofdhuid

Misschien wel het allerbelangrijkste om je haren minder te wassen is het verzorgen van je hoofdhuid. Vaak zijn we alleen maar bezig met het haar zelf, maar je hoofdhuis is de basis. Soms is je hoofdhuid geïrriteerd of juist droog en heeft het wat extra liefde en aandacht nodig. Je kunt dan bijvoorbeeld een scalp treatment doen of een speciale shampoo gebruiken die je hoofdhuid extra verzorgt. Deze producten zijn ervoor gemaakt om irritatie tegen te gaan en de balans van je hoofdhuid te herstellen. Vraag wel altijd even advies aan je kapper.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.