Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Negative space liner is de nieuwste eyelinertrend die je wilt proberen

Make-up is ideaal om mee te experimenteren. Vooral nu we nog veel thuis zitten is er genoeg tijd over om de nieuwste trends uit te proberen. Waar we eerder dit jaar al experimenteerde met puppy eyeliner en obsessed waren door de ‘reverse cat eye’ is er nu een nieuwe eyeliner-trend geboren: negative space liner.

Add a little bit of spice.

Negative space liner

Nu de wereld geleidelijk weer opengaat is het tijd om wat meer moeite te steken in onze make-uplooks. Sinds 25 september is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden, dus als je nog een festival op de planning hebt staan is dit het perfecte moment om de negative space liner-trend uit te proberen.

Voordat de pandemie begon was basic zwarte eyeliner onze go-to, maar nu is het gebruiken van kleur voor je oog-look helemaal hot. Het is de bedoeling dat je een kunstwerk maakt van je eyeliner. Je versiert niet alleen je wimperlijn, je gebruikt echt je hele ooglid bij deze trend en wij zijn nu al fan.

Eyeliner

Het is heel simpel: je brengt de eyeliner aan op je oog zoals normaal, maar bij deze eyelinertrend trek je de lijn aan de zijkant door omhoog en creëer je nog een lijn. Je kan bij deze trend al je creativiteit los laten gaan, want de eyeliner hoeft niet per se mooi recht te zijn. Creëer juist sierlijke bewegingen en experimenteer met verschillende vormen. Het is de perfecte manier om je ​​look een upgrade te geven.

Deze look creëer je het beste door een ​​gel, crème of vloeibare eyeliner te gebruiken. Hiermee kan je de lijn heel precies zetten en je loopt geen risico om je eyeliner per ongeluk uit te vegen. Je werk namelijk omhoog en er is niets vervelender dan weer helemaal opnieuw moeten beginnen.

Oogmake-up

Je kan deze trend op verschillende manieren stylen. Werk bijvoorbeeld met oogschaduw om je look nog kleurrijker te maken of om de liner nog meer te versterken. Probeer verschillende combinaties, zodat je erachter komt wat bij jou past. Ben je nog opzoek naar wat inspiratie? Kijk dan hieronder voor de mooiste eyelinercreaties:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.