Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 8 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Net als in Parijs: vintage photobooth strijkt neer in Amsterdam Centrum

Wie in het Parijse TikTok-algoritme zit, weet dat er in de stad vintage photobooths te vinden zijn. Te leuk. Ook in Amsterdam kon je deze vinden, als je een beetje goed zocht. Nu krijgt onze hoofdstad met Boothclub Amsterdam de ultieme plek voor zo’n snelle fotosessie.

Boothclub Amsterdam opent haar deuren en dat betekent dat je vanaf nu, op Raamsteeg nummer 2 in één pand, maar liefst twee vintage photobooths vindt.

Photobooths zijn trending

Met de komst van TikTok ontstond de afgelopen jaren een nieuwe hype rondom vintage fotohokjes. Zo ontstond bij het befaamde hokje in het Hoxton Hotel aan de Herengracht (een photobooth die tevens in het bezit is van de founders van Boothclub Amsterdam) steeds vaker een rij met jongeren die niet konden wachten om zichzelf te laten vereeuwigen op ouderwets fotopapier. Ook de vintage photobooth in Parijs betreed je niet zonder eerst lang in de rij te hebben gestaan.

Boothclub Amsterdam

Al sinds 2020 neemt niet alleen de populariteit van ouderwetse fotohokjes, maar ook van fotorolletjes en oude camera’s aanzienlijk toe. De oorzaak ligt bij twintigers, die in analoge fotografie een nieuw soort romantiek en verstilling lijken te vinden. Als de fotorol op je telefoon wel 30.000 foto’s bevat, neemt de waarde af. Daadwerkelijk een foto in je hand houden, dat is en blijft een ander gevoel.

Boothclub Amsterdam

Je vindt bij Boothclub Amsterdam twee verschillende photo booths. Het eerste hokje is een vintage ‘Model 9. Wie in deze booth plaatsneemt, gaat uiteindelijk met twee kleurenfoto’s naar huis. Het tweede hokje is een analoog fotohokje, dat nog met fotochemicaliën en positief fotopapier werkt. Een fotostrip van vier zwart-witfoto’s is het resultaat voor degenen die zich in dit hokje laten vastleggen.

Boothclub Amsterdam
Boothclub Amsterdam

De Boothclub Amsterdam fotohokjes zijn te vinden op Raamsteeg nummer 2 te Amsterdam. De hokjes zijn zeven dagen per week geopend van 11:00u – 18:30u. Een fotostrip kost €6,-. Er kan contactloos betaald worden.

Boothclub Amsterdam

Andere photobooths in Amsterdam

De Boothclub is niet de enige locatie waar je met je geliefden in een fotohokje kan stappen. Op verschillende locaties in Amsterdam staan booths van Photoautomat. Deze vind je bij Pllek, The Hoxton Hotel, Lab111, Nishi en The Butcher Social Club.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.