Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Films & Series 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Geld besparen? Netflix krijgt een goedkoper abonnement (maar er is een addertje)

Streamingdiensten zijn in de afgelopen jaren één van de meest gebruikte manieren om onze favoriete films en series te kijken. Netflix was de eerste die de streaming movement begon, maar zag in de afgelopen jaren vooral dat ze moeite hadden om klanten te behouden nadat er meerdere concurrenten op de markt kwamen. Maar nu denkt Netflix de oplossing te hebben gevonden, namelijk een goedkoper abonnement.

Maar of we hier nou zo blij van worden…

Netflix komt met een goedkoper abonnement, maar er is een downside

Netflix komt vanaf 3 november onder andere uit in de VS, Duitsland, Frankrijk en Engeland en nog zes andere landen, met een nieuw soort abonnement. Het abonnement gaat in Duitsland 5 euro per maand kosten, wat al drie euro minder is dat het basis-abonnement van 8 euro per maand in Nederland. Wanneer het nieuwe abonnement ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Reclames bij Netflix

De mensen die ervoor kiezen om het nieuwe abonnement aan te schaffen krijgen per uur zo’n ‘4 tot 5 minuten’ aan reclames. Deze reclames duren tussen de 15 en 30 seconden en worden voor en tijdens de serie afgespeeld.

Ook wordt er net als bij een normaal basis-abonnement het niet meer mogelijk om je account te delen met anderen want je kan maar één stream tegelijk kijken. Ook kan je alleen series bekijken met een resolutie ‘tot 720p’.

Minder films en series om te kijken

Verder heeft het goedkopere abonnement een kleiner aanbod aan films en series. Dit vooral door problemen met licenties, waardoor Netflix meer moet betalen aan sommige filmstudio’s en producers om films en series aan te bieden voor minder geld. Maar Netflix zegt dat hier aan gewerkt word.

Disney+ lanceert aankomende december ook in de VS een betaalbaarder abonnement met reclames. Maar het is nog niet duidelijk of het abonnement ook naar Nederland komt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.