Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion Week 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de modellen die Nederland op de kaart zetten tijdens de afgelopen Fashion Weeks

Het is niet zeldzaam dat de modellen uit ons kleine kikkerlandje op de grootste, internationale catwalks, editorials en campagnes verschijnen. Ook tijdens de – nét afgelopen – modemaand waren weer veel Dutchies op de catwalk te spotten. Dit zijn de modellen du moment die Nederland op de kaart zetten.

If it ain’t Dutch, it ain’t much.

Hollandse modellen om in de gaten te houden

Doutzen Kroes, Romee Strijd, Bette Franke, Lara Stone, Maartje Verhoef, Imaan Hammam, Felice Noordhoff… Het Nederlandse portfolio staat bomvol met de mooiste, meest succesvolle internationale topmodellen die de wereld veroverd hebben met hun looks. Buiten de – al jaren gevestigde – modellen die elk seizoen op de catwalks en in de bladen te zien zijn, zijn er ook altijd weer modellen die als nieuwkomers en rising talents steeds meer opvallen. Dit seizoen waren dat de volgende 5 beauties.

1. Annemary Aderibigbe

Annemary is niet alleen angesloten bij 9 modellenbureaus, maar liep afgelopen modemaand wel 17 shows, waaronder Versace, Moschino, Tom Ford en de legendarische show van Coperni.

2. Bo Exters

Helemaal on-trend met haar lichte haren en wenkbrauwen. Deze nieuwkomer maakte een vliegende start van jewelste. Bo maakte dit seizoen haar debuut op fashion week en showde meteen al voor 9 merken hun nieuwste collectie op de catwalk.

3. Mila Van Eeten

Met al 75 shows op haar naam, 5 magazine covers, 14 editorials en 10 campagnes kunnen we niet bepaald zeggen dat Mila een nieuwkomer is. Dat we haar korte boblijn, strakke kaaklijn en volle lippen steeds vaker terug zien zeker wel. Tijdens Paris Fashion Week spotte we haar onder andere bij de shows van Dior, Courrèges, Saint Laurent en Chanel.

4. Muna Mahamed

Dé ster van de Vogue Netherlands October cover en model bij de shows van Versace en Jil Sander is niet alleen een rising star in de modellenwereld. Muna gebruikt haar social media en haar groeiende following ook om geld op te halen voor de mensen in Somalië in verband met meest extreme droogte die het land ooit heeft gekend. A beauty with a cause – kunnen wij alleen maar heel hard aanmoedigen.

5. Roe Elema

Met haar klassieke, zachte en elegante uitstraling zagen we Roe met eigen ogen shinen in een stoere zwarte look bij de show van Rokh. Een model om in de gaten te houden bij een merk om in de gaten te houden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.