Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nicola Coughlan onthult dat Bridgerton seizoen 1 bijna een heel ander einde had

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we hebben genoten van het eerste seizoen van Bridgerton. De prachtige baljurken en de meest elegante feesten: wij zijn helemaal klaar voor het tweede seizoen. Volgens Netflix komt het tweede seizoen in 2022 uit en er is zelfs al een trailer online gekomen. Hoewel we erg uitkijken naar het nieuwe seizoen heeft Nicola Coughlan nu onthuld dat het eerste seizoen bijna een heel ander einde had.

Wij zijn in shock.

Bridgerton: seizoen 1

Afgelopen weekend was het Tudum-festival van Netflix. Op het evenement maakte Netflix bekend dat het vierde seizoen van Sex Education een feit is. De serie Bridgerton werd ook uitgebreid besproken. Nicola Coughlan – die de rol van Penelope Featherington speelt – was aanwezig bij het evenement en vertelde dat het eerste seizoen van Bridgerton bijna heel anders was geëindigd.

Nicola vertelt dat de makers van Bridgerton zelf niet konden kiezen hoe lang ze ons in spanning wouden houden over Lady Whistledown. Eerst zouden kijkers er pas in seizoen 2 achterkomen wie Lady Whistledown was. Nicola gaf toe dat de laatst aflevering van het seizoen opnieuw moest worden opgenomen. De makers waren namelijk van gedachte veranderd en wilden toch in seizoen 1 bekendmaken dat Penelope Lady Whistledown was.

Lady Whistledown

“It was a reshoot in July, so they had filmed a different ending,” vertelt Nicola Coughlan. “They were going to make it seem like it – Lady Whistledown – was Cressida Cowper.” Ze vertelt ook dat ze zelf niet wist dat ze Lady Whistledown was. Hier kwam ze pas achter nadat ze voor Bridgerton was gecast. “I found out in a bizarre way,” vertelt ze lachend, “Because when we auditioned we knew very little about the show.”

Ze vervolgde: “It was only after getting cast that then I found out, and I found out on an internet fan forum because I realised that there was this huge, huge fandom behind these books. It was like this whole other world opened up, but they were like, ‘When Penelope is revealed as Lady Whistledown…’ And I went, ‘WHAT?'”

Wij snappen de reactie van Nicola heel goed, want wij reageerden precies zo toen er werd onthuld dat Penelope Lady Whistledown was. Gek om te bedenken dat het eerste seizoen van deze Netflix-serie heel anders had kunnen eindigen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.