Tessa Ham
Tessa Ham Money 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe liefde? Waarom je het over geld moet hebben vóór je derde date

Het is misschien wel het laatste waar je het over wil hebben met een nieuwe liefde, maar dat maakt het niet minder belangrijk: geld. Sterker nog, volgens investeerder Kevin O’Leary, die je wellicht kent van Shark Tank of Dragons’ Den, zouden koppels het al vóór de derde date over geld moeten hebben.

Dit is waarom je het vroeg over geld moet hebben met je nieuwe liefde.

Vroeg over geld hebben met date

Geld blijft een beetje een taboe onderwerp. Voor veel mensen is het ongemakkelijk om hierover te praten. Maar daardoor is het één van de dingen waar stellen het vaakst ruzie over maken.

Wist je bijvoorbeeld dat de relatie van 1 op de 5 millennials lijdt onder geldstress? Uit een ander onderzoek van Kansas State University blijkt zelfs dat de financiën de meest voorkomende reden is dat koppels gaan scheiden.

Om die onenigheid te voorkomen raadt O’Leary aan om het snel met je date over geld en financiële doelen te hebben. Hoe gaan ze met geld om? Geven ze sparen of genieten de prioriteit? Wat voor financiële doelen hebben ze? “Door vroeg over geld te praten, voorkom je later onaangename verrassingen”, zegt hij.

Sterkere relatie

Dat mag misschien ongemakkelijk zijn, maar dat zorgt er uiteindelijk voor dat je wel een sterkere relatie hebt. Als je samenwoont, kun je je relatie vergelijken met een bedrijf, aldus O’Leary. “Het is een partnerschap en wat zit er tussenin? Een cash flow. Dat is niet heel romantisch, maar wel de waarheid.”

Wanneer je het vroeg (voor de derde date) over geld hebt, achterhaal je snel of jullie hetzelfde tegen geld aankijken. Het is niet per se een probleem als dit niet zo is, maar het helpt je nieuwe liefde wel beter te begrijpen. Jullie snappen elkaars prioriteiten, waardoor je later in de relatie onnodige ruzie voorkomt als de ander bijvoorbeeld geld uitgeeft aan iets wat jij niet belangrijk vindt.

Heb je nu money troubles in je relatie? Dan vind je hier 5 tips om ruzie te voorkomen. Communicatie is daar een belangrijke van.

CNBC

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.