Tessa Ham
Tessa Ham Entertainment 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Netflix-serie Money Explained leert je alles over geld

Vanaf 11 mei is op Netflix een nieuwe spin-off van de docu-serie Explained te zien. In Money, Explained leer je elke aflevering in 20 minuten alles over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van geld.Money, Explained is een nieuwe miniserie in een reeks minidocumentaires van nieuwsplatform Vox.

Ingewikkelde geldzaken worden hierin kort en krachtig uitgelegd, met veel interessante graphics en experts. Dit is wat je van de nieuwe miniserie kunt verwachten.

Money, Explained

Ongeveer twee jaar geleden verscheen Explained op Netflix. In de docu-serie van nieuws- en opinieplatform Vox worden in ongeveer 20 minuten uiteenlopende onderwerpen op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier uitgelegd. Waarom is K-Pop zo populair? Hoe lokken sektes mensen en hoe oefenen ze controle uit? En wat is de geschiedenis van wiet en het gebruik ervan?

De docu-serie op Netflix was een succes en er volgden dan ook al snel spinoffs. Zo heb je seizoenen over seks, het brein en het coronavirus. Nnu is daar de nieuwste spruit van Vox en Netflix: Money, Explained. Deze miniserie gaat in op de zwakheden die we allemaal hebben als het om geld gaat.

De relatie tussen mensen en geld

Onderwerpen die aan bod komen in seizoen 1 zijn: oplichting, creditcards, studieleningen, gokken (waaronder ook ‘day trading’ valt) en je pensioen. Hoewel de miniserie duidelijk op de Amerikaanse financiële situatie is gericht, valt er voor Nederlanders ook genoeg te leren. Ook in Nederland zijn er bijvoorbeeld genoeg mensen die slachtoffer worden van de schuldenindustrie en zijn er genoeg mensen gevoelig voor gokken. En aan je pensioen denken, hoe ver weg dat ook lijkt te zijn, is altijd een goed idee.

Bovendien krijg je de kennis weer voorgeschoteld zoals je het van Vox en de Explained-documentaires gewend bent. Een fijne – en vaak ook bekende – stem die je in begrijpelijke taal uitlegt hoe de vork precies in de steel zit, met passende beelden en fijne animaties om het verhaal helemaal duidelijk te krijgen. Je weet in ieder geval zeker dat je na twintig minuten weer een stuk wijzer bent geworden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.