Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 14 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit is alles wat je moet weten voordat je een stick-and-poke-tattoo neemt

Stick-and-poke-tattoos, ook wel tattoos zonder machine, zijn enorm populair. De manier waarop de tattoos worden gezet is perfect voor wanneer je op zoek bent naar een simpele en kleine tattoo. Er zijn echter wel een paar dingen die je moet weten voordat je een stick-and-poke-tattoo laat zetten.

We zetten alle belangrijke dingen voor je op een rij.

Wat zijn stick-and-poke-tattoos?

Een stick-and-poke-tattoo wordt niet gezet met een machine maar met de hand. De tatoeëerder zet met de naald de tattoo op jouw huid (net als hoe een machine dat doet, alleen dan met de hand) alleen creëert het in tegenstelling tot een machine-tattoo een heel ander effect. Het geeft de tattoo een unieke en minimalistische twist, wat veel mensen tegenwoordig willen.

De stick-and-poke-tattoos waren al razend populair in de 70’s, maar komen oorspronkelijk van de Egyptenaren die vroeger tattoos op hun lichaam zetten. En nu is de trend weer helemaal terug: de DIY-achtige tattoos zijn dé key voor simpele en minimalistische tattoos, en we zijn groot fan.

Waar kan je zo’n tattoo laten zetten?

De meesten zullen wel denken: zo’n tattoo zou je in principe toch ook makkelijk thuis kunnen zetten? Well, think again, want het is ingewikkelder dan dat. Om je tattoo zo mooi mogelijk te houden en zo lang mogelijk te laten zitten, kun je misschien toch beter naar een proffesionele tatoeëerder gaan. Deze hebben namelijk schone naalden, en dat is een echte must wanneer je een tattoo laat zetten.

Ook is het belangrijk om een tattoo-artiest te zoeken die hier ook gespecialiseerd in is. Je hebt bij verschillende tattooshops stik-and-poke-tatoeëerders die gegarandeerd een goede handgezette tattoo kunnen zetten.

Doet een stick-and-poke-tattoo pijn?

Net als bij een tattoo die met een machine wordt gezet verschilt het per persoon hoeveel pijn het doet. De een heeft een lagere pijngrens dan een ander, en dan ligt het vaak ook nog eens aan de plek. Plekken waar het bot dicht bij de huid zit, zoals je sleutelbeen of enkel zal waarschijnlijk pijnlijker zijn dan bij de pols of de bovenarm.

Bij een stick-and-poke-tattoo ligt het er meer aan of jij het fijn vindt dat de naald langzamer de huid in gaat dan bij een machine-tattoo. Het zetten van de tattoo duurt hierdoor langer dan bij een normale tattoo; de naald gaat hier veel vaker en sneller de huid in.

Gaat je tattoo vervellen? Dit zijn de do’s en don’ts

Hoe lang blijft een handgezette tattoo zitten?

Vaak wordt gedacht dat een stick-and-poke-tattoo minder lang blijft zitten dan een normale tattoo, en dat ‘ie sneller vervaagt. Dit is echter een grote fabel, want een stick-and-poke blijft net zo lang zitten als een normale tattoo. Wanneer jouw tattoo sneller vervaagt of uitloopt, ligt dit echt aan hoe je je tattoo verzorgt. Het is dus ontzettend belangrijk om het advies van de tatoeëerder op te volgen en je gloednieuwe tattoo zo goed mogelijk te verzorgen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.