Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 6 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Kan er iets in? Dit zijn de antwoorden op alle praktische vragen over de Coperni tas van lucht

Gisteren schreef het Franse modehuis Coperni geschiedenis. Dat deden zij niet met de vorm van het ontwerp, maar met het gebruikte materiaal. Ze lanceerden de iconische Swipe-tas, maar dan gemaakt van Aerogel, dat voor 99 procent lucht is. En naast veel bewondering, hebben we er ook allemaal vragen over.

Want hoe voelt dit aan? En kan je echt iets in de tas meenemen?

De antwoorden op alle praktische vragen over de Coperni tas van lucht

Dat Sébastien Meyer en Arnaud Vaillant (de mannen achter het Franse Coperni) graag spelen en experimenteren met materialen is niets nieuws. Toch breken zij iedere keer weer het internet met hun ogenschijnlijk onmogelijke ontwerpen. Of moeten we het inmiddels uitvindingen noemen?

Zo’n tas roept een heleboel vragen op en wij zetten de belangrijkste antwoorden voor je op een rij.

Kan er iets in bewaard worden?

Heel innovatief zo’n tas van Aerogel, maar veel volgers van het merk vragen zich af of de tas ook werkt naar functie Het antwoord is ja en nee. Coperni laat weten dat de tas een Iphone houdt. Dus feitelijk gezien kan je er iets in meenemen. Maar of je de tas kan volgooien met je telefoon, portemonnee, lipgloss en sleutels? Waarschijnlijk niet.

Hoe voelt deze stof aan?

Bij het zien van de tas, stellen we ons voor dat de Aerogel zacht en squishy aanvoelt. Maar dat blijkt toch anders te zitten. Aerogel in vaste vorm zoals deze voelt aan als piepschuim. Erg broos, erg licht en erg breekbaar.

Is de stof flexibel?

Het is volledig stijf. Elke lichte verdraaiing en buiging zal het verbrijzelen. Het zal niet meegeven totdat het breekt, maar Aerogel kan heel gemakkelijk breken. Dit is niet de eerste keer dat Coperni werkt met harde materialen. De Swipe bag is ook ooit van glas en van steen gemaakt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.