Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 20 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Noah (28): ‘Ik vind hoogopgeleide mannen maar saai, doe mij maar een bouwvakker’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week het verhaal van Noah (28).

Hi Noa, vertel!

“Ik heb niet echt een gekke bekentenis, maar ik heb wel een voorkeur in mannen mijn vrienden en vriendinnen niet snappen. Daarom wil ik het toch graag vertellen, omdat ik vind dat iedereen mag doen of laten wat hij of zij wil. Even kort over mezelf en de situatie.. Ik ben goed in school, altijd al geweest. Na het vwo ging ik dan ook naar de universiteit om geneeskunde te studeren. Een lastige studie, die ook een aantal jaar duurt. Inmiddels ben ik klaar en ben ik aan het specialiseren. Ik heb heel veel hoogopgeleide vrienden, eigenlijk alleen maar. Ik vind ze te gek, maar ik zou geen relatie kunnen hebben met hen. Het zijn dan ook mijn vrienden, maar ik vind ze eigenlijk maar veeleisend en elitair. Ze zijn heel gezellig, maar ze gaan wel graag om met mensen uit ‘dezelfde kringen.’

Ik ben ontzettend van fan mannen met een randje, die niet bang zijn om vies te worden en die dingen niet zo ingewikkeld maken. Mannen waarmee je kunt lachen, schunnige grapjes kunt maken. Mannen die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken en die graag patat halen bij de snackbar. Natuurlijk wil ik niet iedereen over één kam scheren, want natuurlijk zijn er ook veel mensen met uni-diploma die dit doen. Ik ken ze alleen niet, en ik val juist dus op het tegenovergestelde.

 

Mijn vrienden snappen dit niet, want die vinden het ‘zonde’ als ik een relatie zou krijgen met iemand die bijvoorbeeld een mbo-opleiding heeft afgerond. Mij maakt dat niks uit, het gaat om de persoonlijkheid. Het is nu ook steeds het onderwerp van alle grappen op feestjes.. ‘Goh Noah heb je al een vriend? Of moet je nog even een wandeling maken over de bouwplaats?’ Het is niet heel erg, maar ik had het wel fijn gevonden als dit meer geaccepteerd werd. Ook mijn ouders hopen op een hoogopgeleide man met een goede baan. Maar wat is dat precies? Als iemand gelukkig is als elektricien of loodgieter en daar goed geld mee verdient, is dat toch ook een goede baan?”


Lees ook: Fee (20): ‘Ik krijg 2000 euro aan leefgeld van mijn ouders’

Kylie Jenner en Travis Scott zijn (tijdelijk) uit elkaar en dit is de reden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.