Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Fee (20): ‘Ik krijg per maand 2000 euro aan leefgeld van mijn ouders’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week het verhaal van Fee, die 2000 euro aan leefgeld krijgt van haar ouders.

Hi Fee, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

“Ik heb altijd al een comfortabel leven gehad. Ik heb mazzel met ouders die genoeg geld verdienen, waardoor ik eigenlijk altijd alles kon kopen wat ik wilde. We gingen sowieso twee keer per jaar op vakantie, dat deden heel veel vriendinnen van mij al niet. Ik studeer nu in Amsterdam en ik wilde ook graag een eigen kamer, zodat ik niet heen en weer hoef te reizen. Mijn ouders wonen zelf in Bergen, dus dat is niet per sé om de hoek. Ook wil ik graag het studentenleven ontdekken en zelfstandig worden.

Toch krijg ik elke maand 2000 euro aan leefgeld van mijn ouders en ook betalen ze mijn kamer. Mijn moeder wil niet dat ik er ‘armoedig’ bij zit en dat vind ik zelf natuurlijk ook heel erg fijn. Ik kan zo lekkere boodschappen halen, sportlesjes volgen, shoppen, vakanties naar Ibiza én uiteten. Toch merk ik bij mijn vriendinnen wel een bepaalde mate aan onbegrip. Zij werken en kunnen bepaalde dingen niet. Dat snap ik dan ook wel weer, maar ik betaal ook vaak dingen voor hen.

En gaan ze daar ook ooit mee stoppen?

Ik weet ook dat mijn ouders mij na mijn studie niet meer gaan ‘onderhouden’ en dan zal ik het toch echt zelf moeten doen. Mijn vriendinnen noemen mij altijd een prinsesje, maar ik weet zeker dat het mij lukt. Nu kom ik mijn studententijd goed door en kan ik daarna gaan werken. Dat is toch hartstikke fijn dat mijn ouders dat voor mij kunnen doen?”

Lees ook: Annebel (26): ‘Mijn vriendinnen hebben een groepschat hebben zonder mij, maar durf er niets van te zeggen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.